Κωνσταντίνος Φλώρος: «Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε γρονθοκόπησα τον κ. Γραμμένο» – Το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια

-«Ατυχές» χαρακτήρισε το περιστατικό με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος, απολογούμενος σήμερα (25/05) ενώπιον της ανακρίτριας.

Η «βεντέτα» ανάμεσα σε Βελόπουλο και Φλώρο που πυροδότησε την έκρηξη βίας στη Βουλή

Της Άννας Κανδύλη

«Θεωρώ το εν λόγω περιστατικό ατυχές σε κάθε περίπτωση και αν γύριζα το χρόνο πίσω θα είχα λειτουργήσει με ψυχραιμία. Πλην όμως, όπως και κατά την αυθόρμητη απολογία μου τόνισα, πρόκειται ουσιαστικά για μία προσωπική διένεξη, κατόπιν σκαιότατης υβριστικής συμπεριφοράς του συναδέλφου μου κ. Γραμμένου σε βάρος της μητρός μου αλλά και εμού, χωρίς το παραμικρό πολιτικό υπόβαθρο ή σκοπιμότητα και χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να έχω πρόθεση να τον εμποδίσω να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και δη να ψηφίσει κατά την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλου, αφού ήταν μια ψηφοφορία χωρίς κανένα πολιτικό διακύβευμα, αφού ο ίδιος ο κος Βελόπουλος είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του, η οποία και υπερψηφίστηκε», αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου – Το χρονικό του πρωτοφανούς επεισοδίου και οι αντιδράσεις

Ο κατηγορούμενος για την κακουργηματική πράξη της βίας εις βάρος πολιτικού προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, επανέλαβε πως προκλήθηκε από τον κ. Γραμμένο.

«Πρέπει να καταστεί σαφές, ότι δεν υπήρξα ποτέ εριστικός ως χαρακτήρας. Ως εκ τούτου, η έκρηξή μου, η οποία αντιλαμβάνομαι ότι αδικεί την προσωπικότητά μου και κυρίως την κοινοβουλευτική μου παρουσία, προφανώς και δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά μία ακαριαία αντίδραση στην σκαιότατη φραστική επίθεση την οποίαν δέχθηκα.

Ο κ. Γραμμένος απευθύνθηκε στο πρόσωπό μου, αποκαλώντας με σκουπίδι και φωνάζοντάς μου να το βουλώσω. Μετά του απάντησα «Αντε ρε μη μιλάς εσύ…», και εκείνος εξαπέλυσε έναν οχετό ύβρεων αναφέροντας επί λέξη: «Γ..ώ τη μανούλα σου». Και ενώ εξερχόταν της αίθουσας συνέχισε: «Εσένα την μανούλα σου θα την γ…ω θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι πα…στα».

Προφανώς έχασα την ψυχραιμία μου, και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο εκτός της αιθούσης, όπου συνέχισε τις ύβρεις, τις απειλές και την ίδια εριστική συμπεριφορά, όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος του παρισταμένου μάρτυρα Αστυνομικού, που αναφέρει ότι η μόνη δική μου ενέργεια ήταν να προσπαθήσω να πιάσω τον κ. Γραμμένο στο ύψος της μύτης, με τον ίδιο να πέφτει κάτω τελικά».

Επομένως, καταλήγει ο κ. Φλώρος: «Ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο, όπως αναληθώς αναφέρει στην κατάθεσή του, ουδέποτε τον γρονθοκόπησα όπως ψευδώς διαδίδεται, ουδέποτε έλαβε χώρα κάτι περαιτέρω από τα ανωτέρω» ενώ σημειώνει ότι το θύμα όταν αυτός του ζήτησε το λόγο που έβρισε τη μητέρα του, εκείνος δεν αρνήθηκε το περιστατικό, αλλά απάντησε ότι θα λέει ότι θέλει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ