Κωνσταντίνος Φίλης: Ο Νετανιάχου θα πρέπει να κάνει «χειρουργικές» ενέργειες για να μην εμπλακούν τρίτα μέρη

Για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, τις συγκρούσεις Ισραηλινών – Παλαιστινίων και την εξαιρετικά δύσκολη θέση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ισραήλ

«Το Ισραήλ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση και η ηγεσία του, γιατί θα πρέπει να τετραγωνίσει τον κύκλο. Δηλαδή θα πρέπει από την μία να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα», είπε ο Κωνσταντίνος Φίλης.

Εξήγησε ότι εντός του Ισραήλ υπάρχει πίεση για αντίποινα κατά των Παλαιστινίων μετά τις εικόνες με μαχητές της Χαμάς να δολοφονούν αμάχους που προκάλεσαν αποτροπιασμό. «Ζητούν εκδίκηση. Ζητούν αντίποινα. Ζητούν μία αντίδραση η οποία θα είναι ισοπεδωτική, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ήδη το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε μπλοκάρισμα της Γάζας και ενεργειακό και τηλεπικοινωνιακό και προσπαθεί να βάλει πολύ δύσκολα στην Χαμάς», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Φίλης.

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Πρέπει να μπούμε στη Γάζα»

Χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος «πρωτόγνωρη» για τα δεδομένα του Ισραήλ εδώ και 70 χρόνια. «O Nετανιάχου θα πρέπει να κάνει ενέργειες που θα είναι χειρουργικές προκειμένου να μην εμπλακούν και τρίτα μέρη», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Φίλης. Επιπλέον τόνισε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να φροντίσει το μέτωπο να είναι ένα και αποκλειστικά με την Χαμάς και να μην εμπλακεί στην σύγκρουση η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Είναι παρά πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν είμαστε προ των πυλών μίας ανάφλεξης. Η ανάφλεξη έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει χώρα», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Φίλης.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επικοινωνία Ερντογάν με Αμπάς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ