Κόκκαλης στον Realfm 97,8: Πιο ακριβό και από το οικιακό το αγροτικό ρεύμα – Χρειάζεται μεγαλύτερη παρέμβαση

«Το αγροτικό ρεύμα είναι στα ύψη, πιο ακριβό και από το οικιακό» υποστήριξε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μιλάμε κάθε μέρα με τους αγρότες και έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις». Ο ίδιος έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό, ζητώντας να κάνει «πρώτα κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις και μετά δημοσιονομικές».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης ζήτησε ο πρωθυπουργός να δεχτεί τους αγρότες και να αρχίσει άμεσα έναν δημόσιο διάλογο μαζί με αγρότες και κτηνοτρόφους για την τροποποίηση της αρχικής πρότασης της ΚΑΠ.

Δεύτερον, είπε, «να εφαρμοστεί ο νόμος για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν προϊόντα που πωλούνται κάτω από το κόστος.  Και τρίτον, ζήτησε μεγαλύτερη παρέμβαση για το αγροτικό ρεύμα, το οποίο όπως τόνισε «είναι στα ύψη, πιο ακριβό από το οικιακό».

Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι «το πακέτο Κασσελάκη» για τους αγρότες είναι της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ και τα μέτρα αφορούν στο αφορολόγητο πετρέλαιο και την επιδότηση στις ζωοτροφές και τα λιπάσματα. Χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις αυτές «αναγκαίες και επιβεβλημένες. Είναι πλήρως κοστολογημένα τα μέτρα».

Σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα αυτά, απάντησε ότι «θα περικόψουμε από τις αλόγιστες δημόσιες δαπάνες και τις απευθείας αναθέσεις».

Σε άλλη ερώτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε το κλείσιμο δρόμων σε περίπτωση που οι αγρότες αποφασίσουν κάτι τέτοιο, ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε ότι «είμαστε υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των παραγωγών. Εμείς καταθέσαμε προτάσεις και για τους συνεταιρισμούς, είμαστε υπέρ και της νομιμότητας όμως. Και πάντα ένας αγώνας πρέπει να σέβεται και τα δικαιώματα του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου. Είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων πάντα με σεβασμό στα δικαιώματα του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου».

Τέλος ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «σήμερα λείπει μια εθνική αγροτική πολιτική για το μέλλον της υπαίθρου που ερημοποιείται».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ