ΚΚΕ: Το φετινό καλοκαίρι «θα είναι σκληρό», γιατί οι ελλείψεις στην πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία είναι τεράστιες

Κριτική ασκεί το ΚΚΕ στις δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, για τη φωτιά σε Γλυφάδα και Βούλα, καθώς στην ενημέρωση δήλωσε ότι “τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα κι αυτό το καλοκαίρι”.

«Το φετινό καλοκαίρι «θα είναι σκληρό», γιατί για μια ακόμη χρονιά, οι ελλείψεις στην πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία είναι τεράστιες, για μια ακόμη χρόνια δίνεται μόλις το 0,04% του Προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών, για μια ακόμη χρόνια υπάρχει πλήρης απουσία ενός συνολικού, σύγχρονου, επιστημονικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. Κατά τα αλλά θα φταίνε οι ‘ακραίες καιρικές συνθήκες’, η ‘κλιματική κρίση’, το ‘ανάγλυφο’ των καμένων περιοχών. Ντροπή σας!» αναφέρει η ανακοίνωση.

“Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα κι αυτό το καλοκαίρι”

“Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ο στόχος όπως τον έχουμε θέσει από την αρχή είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις όλων αυτών των νέων φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική κρίση. Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό όπως ήδη είπα γιατί όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν ότι στην περιοχή της Αν. Μεσογείου – που θεωρείται hot spot της κλιματικής κρίσης- δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα κι αυτό το καλοκαίρι” επεσήμανε ο υπουργός κ. Στυλιανίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ