Φωτιά Γλυφάδα – Βούλα: Έρευνες για εμπρησμό – Οι 3 εστίες σε κοντινά σημεία

Τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και στη Βούλα. Τα αίτια ερευνά Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι υπήρξαν τρεις διαφορετικές εστίες σε πολύ κοντινά σημεία και χρονικά διαστήματα προβληματίζει τους αξιωματικούς. Δεν θεωρούν τυχαίο ότι στις 16:15 υπήρξε δεύτερη εστία, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη στη Γλυφάδα και αμέσως μετά ξεκίνησε φωτιά στον Κουβαρά.

Υπενθυμίζεται ότι η μία εστία εκδηλώθηκε στη Γλυφάδα και η δεύτερη το απόγευμα στην περιοχή Κρεμαστός Λαγός, στον Υμηττό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η δεύτερη φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν γίνει στάχτη 6.000 στρέμματα γης.

“Είχαμε τρεις διαφορετικές εστίες μέσα σε λίγες ώρες και αυτό δυσκολεύει τη διαχείριση μιας πυρκαγιάς” είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς στην ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ