ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε δωρεάν μαθήματα πολιτικής εξαπάτησης

«Στη χθεσινή συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας παρέδωσε δωρεάν μαθήματα πολιτικής εξαπάτησης» αναφέρει το ΚΚΕ σχολιάζοντας όσα είπε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ, και προσθέτει:

«Εμφάνισε ως “προστασία των αδυνάμων”, μέτρα όπως το άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ακόμη και για τις πιο φτωχές λαϊκές οικογένειες. Δεσμεύτηκε ότι δε θα πάρει μέτρα, τα οποία όμως έχει ήδη υπογράψει και ψηφίσει στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου».

«Όσο για την υπόσχεση ότι δε θα πειραχτούν οι κύριες συντάξεις, είναι “αέρας κοπανιστός”, όχι μόνο γιατί αποτελεί έμμεση παραδοχή για μεγάλο τσεκούρι στις επικουρικές, αλλά και γιατί οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις και η πλήρης διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, έχει ήδη δρομολογηθεί με τις μεγάλες μειώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφαρμογή των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα θα παίξει ενεργό ρόλο στον εξελισσόμενο πόλεμο στη Συρία, υιοθετώντας πλήρως το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών για την αντιμετώπιση δήθεν των τζιχαντιστών».

«Ο λαός έχει πλέον πείρα, για να αντιληφθεί ότι όποτε ακούει κορώνες για “σκληρές διαπραγματεύσεις” πρέπει να περιμένει νέα αντιλαϊκά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ο διάλογος Τσίπρας – Αλ Σίσι μπροστά στις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.