ΚΙΝΑΛ: Φαβορί ο Νίκος Παπανδρέου για την πρωτιά στις ευρωεκλογές

Ντέρμπυ κορυφής στο Κίνημα Αλλαγής μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων. Δυο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι στο Κίνημα Αλλαγής οι Νίκος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τις δυο πρώτες θέσεις για την Ευρωβουλή.

Σε μεγάλη διαδικτυακή έρευνα της εταιρείας VoxPop του Μαΐου, με δείγμα 11.000 ερωτηθέντων ο Νίκος Παπανδρέου προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη με 3 ποσοστιαίες μονάδες αφού από 931 ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, με 4 επιλογές (τετρασταυρία) παίρνει το 50.6% των προτιμήσεων και ο Ανδρουλάκης 47,4%. Τρίτος έρχεται ο Γιώργος Καμίνης και τέταρτη η Εύα Καϊλή. Σε πρόσφατη κυλιόμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας η μάχη είναι πιο δύσκολη εφόσον οι δυο Νίκοι δείχνουν ισοπαλία 48,7% ενώ οι δυο επόμενοι τείνουν να κλείνουν την διαφορά.

ΜΑΙΟΣ 2019 VoxPop

1. Νίκος Παπανδρέου 50.5%

2. Νίκος Ανδρουλάκης: 48,7%

3. Γιώργος Καμίνης: 45.9%

4. Εύα Καϊλή: 38.6%

ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΜΑΙΟΣ 2019 VoxPop

Ενώ στην πρόσφατη κυλιόμενη οι διαφορές κλείνουν

1. Νίκος Παπανδρέου: 48,7%

2. Νίκος Ανδρουλάκης: 48,7%

3. Γιώργος Καμίνης: 45.9%

4. Εύα Καϊλή: 41.4%

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΑΠΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ

Τα παραπάνω ευρήματα τα διαπιστώνει και μια δεύτερη έρευνα, της ΚΑΠΑ Research, όπου δίνει πάλι πρώτη θέση στον Νίκο Παπανδρέου, αλλά με μόνο μικρή στατιστική διαφορά από τον δεύτερο, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η κυλιόμενη έρευνα της Κάπα Research που διεξάγεται συστηματικά από τις 20 Μαΐου με δείγμα 228 άτομα που προτίθενται να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές:

1. Νίκος Παπανδρέου

2. Νίκος Ανδρουλάκης

3. Γιώργος Καμίνης

4. Εύα Καϊλή

Στην εν λόγω έρευνα υποαντιπροσωπεύονται οι ηλικίες 65 ετών και άνω. Το ποιός από τους πρώτους θα ψηφίσουν οι ηλικίες άνω των 65 στο κόμμα Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ θα το μάθουμε από τις 26 Μαΐου και μετά….

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.