ΚΙΝΑΛ: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Παπανδρέου – Ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά

Ο κύβος ερρίφθη και σε λίγη ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 20.00 μέσω τηλεοπτικού μηνύματος, το οποίο θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ και στη συνέχεια η εικόνα θα μοιραστεί στα υπόλοιπα κανάλια.

Αυτή την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες. Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι στο μήνυμά του θα αποτυπώνεται το κεντρικό ιδεολογικό του πρόταγμα, που είναι η αντιδεξιά πολιτική πινελιά του. Θα μιλήσει για την ανάγκη ενός προοδευτικού και ενωτικού προσήμου στην παράταξη.

Πριν από τις ανακοινώσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία, όπως και στους άλλους υποψηφίους, του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Φώφη Γεννηματά Γιώργος Παπανδρέου

Βεβαίως, το κρίσιμο τις επόμενες μέρες είναι πόσοι τελικά θα είναι οι υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής του ΚΙΝΑΛ.

Μέχρι στιγμής, όλοι -πλην του κ. Κεγκέρογλου – έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποσυρθούν. Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου είναι πιθανό να κάνει πίσω, παρότι, όπως γνωστοποίησε, έχει ήδη καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές.

Είχε δηλώσει εξάλλου: «Όπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την αποχώρηση Γεννήματα για λόγους υγείας, έτσι και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει ξανά τα δεδομένα».

Πάντως, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όλα δείχνουν ότι στο τέλος θα φτάσουμε στις εκλογές με 2-3 υποψηφίους.

Η αινιγματική ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από τις ανακοινώσεις

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε προχωρήσει σε μια αινιγματική ανάρτηση με αφορμή την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, φουντώνοντας τα σενάρια περί υποψηφιότητας για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Χθες από την Κωνσταντινούπολη, όπου ήταν προσκεκλημένος του συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί για τη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε ότι αυτά θα τα πούμε στην Αθήνα. Σημείωσε ωστόσο ότι εργάζεται πάντα για τις αλλαγές και για να αναδειχθεί η προοδευτική παράταξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ