Κικίλιας στον Realfm 97,8: Νομίζω ότι θα επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξοι που μιλούν για έσοδα 12 δισ. φέτος από τον Τουρισμό

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

“Τα έσοδα από τον Τουρισμό το 2019 ήταν 18 δισ. ευρώ, προ πανδημίας και θεωρώ μεγάλο επίτευγμα για την χώρα, το ότι με τον τρόπο που διαχειριστήκαμε την κρίση, με υγειονομικά πρωτόκολλα και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, μεγάλο κομμάτι της οποία είναι οι δυνάμεις του ελληνικού Τουρισμού, το 2020 φτάσαμε τα 4,2 δισ. έσοδα και 7,4 εκατ. τουρίστες.

Φέτος η πρόβλεψη ήταν αρχικώς περίπου στα 6 δισ. έσοδα, αναθεωρήθηκε η πρόβλεψη ότι θα φτάσει τα 10 δισ. και νομίζω ότι με αυτόν τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη που βλέπουμε, και τον Αύγουστο που είχαμε, με την παράταση των πτήσεων σε κομβικούς μεγάλους τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Κρήτη μέχρι τέλος Νοέμβρη, όπως είναι η Κέρκυρα επίσης μέχρι τέλος Νοέμβρη, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και με τα στοιχεία που βλέπουμε μέχρι τέλος του έτους νομίζω ότι θα επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξοι ότι μιλάμε για έσοδα 12 δισ. φέτος. Είναι τεράστιο το νούμερο αυτό” περιέγραψε.

“Δεν πάει στον αυτόματο πιλότο ο τουρισμός, με μεγάλη μάχη και προσπάθεια έγιναν αυτά. Με ακόμη μεγαλύτερη μάχη και προσπάθεια για όλους, κυρίως για τους μικρούς και μεσαίους, θα πορευτούμε” πρόσθεσε.

“Υποχρέωση δική μου και της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε, να μεταρρυθμίσουμε, να λύσουμε προβλήματα και να προετοιμαστούμε νωρίς για εκείνο που διαφαίνεται ότι θα έρθει για το 2022” τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

“Η δουλειά του υπουργού Τουρισμού είναι τώρα το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα για να ετοιμάσει τα πράγματα για το καλοκαίρι” διευκρίνισε.

“Ξεχωρίζουμε έναν, έναν τους προορισμούς που δεν είναι brand, που δεν τους ξέρει όλος ο κόσμος, τους επικοινωνούμε ξανά στο εξωτερικό” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ