Καβγάς on air μεταξύ Αγοραστού-Καραμέρου: «Πήγες σε γιορτή χαλβά στα Φάρσαλα την Κυριακή» – «Δημιουργείς τοξικότητα»

Καβγάς σημειώθηκε στον «αέρα» μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καραμέρου. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του τελευταίου, ο οποίος ανέφερε πως κατά την διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο περιφερειάρχης βρισκόταν σε εκδήλωση στα Φάρσαλα.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του OPEN “Τώρα Μαζί” ο κ. Καραμέρος ανέφερε πως τις κρίσιμες ώρες, την Κυριακή το βράδυ, ο κ. Αγοραστός βρισκόταν σε μία εκδήλωση, κι όχι δίπλα στους πολίτες.

«Ότι περισσότερο ψευδές. Εγώ προσωπικά την Κυριακή το πρωί σε τι εκδήλωση ήμουν;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, με τον Γιώργο Καραμέρο να τον ρωτά αν ήταν σε εκδήλωση για την γιορτή χαλβά στα Φάρσαλα το βράδυ της Κυριακής.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός απάντησε «πήγαμε στα Φάρσαλα ναι. Την Κυριακή το πρωί έγινε προειδοποίηση για συναγερμό λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων» με τον κ. Καραμέρο να τον διακόπτει και να τον ρωτά ξανά, «όταν είστε σε συναγερμό, επειδή με διαψεύδετε, πηγαίνετε και βγάζετε λόγους σε γιορτές χαλβά;».

«Είναι μία παραδοσιακή γιορτή για τα Φάρσαλα και δεν την ανέβαλλε ο δήμαρχος. Πήγαμε εκεί, μιλήσαμε, είδαμε τον κόσμο και φύγαμε. Μάλιστα, τους ενημερώσαμε για όλη την κατάσταση που πρόκειται να έρθει. Τι πιο άμεσο, γρήγορο και ωραίο για να ενημερώσεις τον κόσμο; Το φαινόμενο ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα, ήμασταν παρόντες. Ήμασταν πρώτα στον Βόλο με όλα τα μηχανήματά μας για να αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο. Κάποιος προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να ρίξει ευθύνες. Η περιφέρεια ήταν εκεί, από την πρώτη στιγμή. Στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στον Παλαμά, παντού» ανέφερε ο κ. Αγοραστός απευθυνόμενος στον κ. Καραμέρο.

Ακόμη, στη συνέχεια, ερωτηθείς για το πού και πώς ξοδεύτηκαν τα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα μετά την κακοκαιρία Ιανός, ο κ. Αγοραστός απάντησε φανερά ενοχλημένος στον κ. Καραμέρο, πως «τα έργα έχουν γίνει. Στην Καρδίτσα δεν μπήκε νερό. Δεν κάναμε αναχώματα για να μην πνιγεί η Καρδίτσα και να πνιγούν άλλα χωριά. Αυτό είναι μία τοξικότητα στην οποία θέλετε να βάλετε τον κόσμο. Καθαρισμός ρεμάτων έγινε παντού. Μην μου λέτε πού πήγαν τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά έργα» ενώ στη συνέχεια απαρίθμησε ένα προς ένα τα έργα που πραγματοποιηθήκαν για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Στη συνέχεια, οι τόνοι κατά την διάρκεια της εκπομπής ανέβηκαν, με τον κ. Αγοραστό να κατηγορεί τον κ. Καραμέρο για τοξικότητα, με τον δεύτερο να απαντά «χαμηλώστε τους τόνους, από σεβασμό στους συγγενείς των νεκρών. Το πρώτο πράγμα που είπατε, ήταν να μην γίνουν οι εκλογές. Ντροπή σας».

«Ντροπή δική σας. Παραφράζετε πράγματα, εγώ είπα ότι η ζημιά είναι μεγάλη. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εκλογές» απάντησε ο κ. Αγοραστός.

«Δεν είναι στο μυαλό μου οι εκλογές. Αυτή τη στιγμή προέχει ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Να αποζημιωθούν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επιχειρήσεις, όσοι έχασαν τα σπίτια τους. Όσοι έχουν μείνει εκτός σπιτιών, υπάρχουν δομές που λειτουργούν ήδη και θα συνεννοηθούν με τους δήμους για το που θα μείνουν. Είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε διαμερίσματα με ενίσχυση ενοικίου που θα πληρώνονται από το κράτος» τόνισε ακόμη ο κ. Αγοραστός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ