Κατσαφάδος στον Realfm 97,8 για Νέα Φιλαδέλφεια: «Εντός 20 ημερών το πόρισμα της ΕΔΕ» – Τι είπε για τα λάθη και τις ευθύνες

«Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι έχουν γίνει τραγικά και εγκληματικά λάθη από πλευράς όλης της επιχείρησης» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στο μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα, για τα λάθη και εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από μαχαιριές ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Γερακαράκος στον Realfm 97,8 για Νέα Φιλαδέλφεια: «Όταν η αστυνομία παρουσιάζει εικόνα ντροπής γιατί κρύβονται όλοι;»

Και συνέχισε: «Για αυτόν τον λόγο υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις και το ουσιαστικότερο και το σημαντικότερο είναι η εντολή που έχει δοθεί και ήδη διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση σε ανώτατο επίπεδο όπου εκεί όλα τα στοιχεία θα εκτιμηθούν, θα παρθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους ακόμα και από πολίτες και θα βγει ένα πόρισμα που θα αποδώσει τις ευθύνες, όσο ψηλά και εάν είναι αυτές, σε αυτούς που είναι αρμόδιοι και ευθύνονται για αυτήν την παταγώδη αποτυχία».

«Χάθηκε ένας νέος συμπολίτης μας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χώρος και περιθώρια για δικαιολογίες πάνω σε μία τέτοια τραγική διαχείριση αυτής της κατάστασης δεν υπάρχουν. Και για αυτόν τον λόγο σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα -εντός των επόμενων 20 ημερών- θα έχει εκδοθεί το πόρισμα της ΕΔΕ και τότε θα αποδοθούν οι ευθύνες» πρόσθεσε ο κ. Κατσαφάδος.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το «επιτελικό» κράτος αποδείχτηκε σαθρό και αναποτελεσματικό

«Το δηλώνω ξεκάθαρα ότι ούτε εγώ ούτε ο κ. Οικονόμου είχαμε την όποια ενημέρωση γύρω από την κάθοδο όλων αυτών το φασιστών που θα ερχόντουσαν να κάνουν αυτήν την καταδρομική επίθεση στην Αθήνα και στο γήπεδο της ΑΕΚ» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το εάν η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε ζητήσει ενημέρωση από την Αστυνομία για το ποιος ήταν ο σχεδιασμός ώστε  μην υπάρξουν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, καθώς υπήρξε απαγόρευση από την UEFA για μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών, ο κ. Κατσαφάδος δήλωσε ότι «συνηθίζεται να υπάρχουν απαγορεύσεις έκδοσης εισιτηρίων σε πάρα πολλούς αγώνες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό που μπορώ να σας πω ξεκάθαρα ήταν ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση γύρω από το εάν θα έρθουν Κροάτες χούλιγκαν ή γενικά Κροάτες οπαδοί. Δεν μεταφέρθηκε καμία ανησυχία γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Αντιθέτως σε ό,τι έχει να κάνει με το Super Cup που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πατρίδα μας στις 16 Αυγούστου έχουν γίνει επανειλημμένες συσκέψεις».

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο νοσοκομείο ο πατέρας του Μιχάλη έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο

«Η αντιπολίτευση πάντα ζητάει παραιτήσεις. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε και είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες, είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε μία αστυνομία ακόμα πιο παραγωγική και αποτελεσματική. Καθημερινά εκτελούνται από την ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες επιχειρήσεις. Το επιχειρησιακό κομμάτι ανήκει προφανώς στην ηγεσία της  ΕΛ.ΑΣ. Αυτό έλειπε. Ένας υπουργός ή ένας υφυπουργός ή ένας γενικός γραμματέας να δίνει κατευθύνσεις και να λέει εάν τα μέτρα είναι επαρκή ή ικανά, ή τι μέτρα πρέπει να ληφθούν. Αυτό που λέω είναι ότι καθημερινά διεξάγονται δεκάδες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. που προφανέστατα η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να γνωρίζει όλες αυτές τις επιχειρήσεις. Προφανώς για να μην είχαμε γνώση (σ.σ. για το συγκεκριμένο) δεν αξιολογήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ ότι ήταν μία σοβαρή περίπτωση. Η έλλειψη ενημέρωσης δείχνει την υποτίμηση του γεγονότος» σχολίασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την «ομολογία αποτυχίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» για την οποία κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ