Κατρίνης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται, δεν είναι βολικός εταίρος

Την κατάθεση αιτήματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να προσκομιστεί ο πλήρης φάκελος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με όλα τα στοιχεία που προκάλεσαν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, από το βήμα της Βουλής

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπαίνει σε συναλλαγές, δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός εταίρος, ούτε για τον κύριο Μητσοτάκη αλλά ούτε και για τον κύριο Τσίπρα που εμφανίζεται ως προστάτης. Και επειδή αναρωτηθήκατε, τι ψηφίζει τελικά όποιος ψηφίζει Νίκο Ανδρουλάκη, σας απαντώ: όποιος ψηφίζει Νίκο Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει προοδευτικές αξίες και θέσεις. Ψηφίζει λύσεις και προτάσεις για τους πολλούς, ψηφίζει προοπτική για τη χώρα, για την εντιμότητα, για τη διαφάνεια, για τη λογοδοσία του δημόσιου βίου. Συνεχίζουμε την αυτόνομη και αυτοδύναμη πορεία με το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των εξελίξεων» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές, είπε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι.  Η κυβέρνηση προκλητικά λέει ότι έχει άγνοια χωρίς να πείθει κανέναν, λένε ότι κανείς δεν εξαιρείται και αναρωτιόμαστε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη δημοκρατία, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι θεσμική εκτροπή και καταργούν στοιχειώδεις εγγυήσεις του κράτους δικαίου, κάνοντας λόγο για συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης και επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι έθεσε τις υπηρεσίες του κράτους στην υπηρεσία του παρακράτους.

«Δεν μας αφορά η απόπειρα αποπροσανατολισμού και οι προσπάθειες συμψηφισμού. Εάν υπάρχουν τεκμηριωμένες καταγγελίες να κατατεθούν και να συσταθούν όχι μια αλλά 10 εξεταστικές και να αποδοθούν ευθύνες. Εδώ όμως υπάρχουν αποδεδειγμένα στοιχεία για τις δικές σας παρακολουθήσεις κύριοι της κυβέρνησης. Πιαστήκατε επ’ αυτοφώρω αφού πρώτα είπατε ψέματα, είστε φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί» συνέχισε.

Πρέπει να υπάρξει κάθαρση με την απόδοση ευθυνών, τόνισε και είπε πως το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη νομιμότητα. «Μιλάμε για τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού του Μεγάρου Μαξίμου. Η παράταξή μας είναι εδώ και σας λέμε ότι δεν θα επιστρέψουμε σε σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος» σημείωσε.

«Αυτή η παράταξη είναι εδώ για να σας πει ένα ‘όχι’ στις μεθοδεύσεις σας κ. Μητσοτάκη» συνέχισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει «για ποιο λόγο παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη». «Θα μας πείτε αν θεωρείτε ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια; Πού οδηγείτε τη χώρα; 60 χρόνια πίσω γιατί τότε ευδοκιμούσαν αυτές οι πρακτικές» πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ