Κασσελάκης: Θα πουλήσω τις εταιρείες στο εξωτερικό, αν ο νόμος αφορά και σε εμένα – Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα «πουλήσω» ποτέ

Απάντηση στο δημοσίευμα του news247 το οποίο αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας, θέτοντας ζήτημα ασυμβίβαστου με την ιδιότητά του ως αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος, δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του.

Oπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τουλάχιστον κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2023, ήταν ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρίας, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων.  Στις 27 Δεκεμβρίου του 2023, πηγές προσκείμενες στον Στέφανο Κασσελάκη, έκαναν γνωστό ότι δανειοδότησε με δικά του χρήματα τα κομματικά ΜΜΕ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων. Η διαρροή προκάλεσε τότε ερωτήματα για την προέλευση των χρημάτων αλλά και για τους ακριβείς όρους του δανείου.

Ο κ. Κασσελάκης παραδέχεται ότι όντως είναι ιδιοκτήτης εταιρειών εκτός Ελλάδας, τονίζοντας πως εφόσον ο νόμος τον αφορά, θα τις πουλήσει. «Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Κασσελάκη

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια. Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής. Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε. ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ