Κασσελάκης: Στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί η επόμενη «μάχη» – Οι δομικές αλλαγές που σχεδιάζει

Εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αυλαία του τετραήμερου συνεδρίου με θυελλώδες παρασκήνιο, εντάσεις και ανατροπές. Ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει στην ηγεσία και η επόμενη μάχη που θα δοθεί αναμένεται να είναι στα όργανα του κόμματος.

Χαρίτσης για Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εξελίξεις αποτυπώνουν τον πλήρη εκφυλισμό ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι έχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει σε αλλαγές στο κόμμα και θα παραμείνει στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Θα παραμείνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνω ακριβώς αυτό. Να προχωρήσω στις αλλαγές. Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει με χαρά να με αμφισβητήσει και με χαρά να ξανακερδίσω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που εξήγησε ότι δεν κάνει αυτή την δήλωση εξαιτίας αλαζονείας.

Κασσελάκης: «Θα παραμείνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές» – Τι είπε για Τσίπρα και Γεροβασίλη

Η φυγή προς τα εμπρός

Το ερώτημα είναι οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες. Το δεδομένο για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι ότι δεν ελέγχει τα κομματικά όργανα. Έτσι κανείς δεν ξέρει πώς θα επιλέξει να κινηθεί με την Πολιτική Γραμματεία. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να την προσπεράσει μέσω ενός Εκτελεστικού Γραφείου ή να ζητήσει την παραίτηση των μελών της.

Παράλληλα θα πρέπει να συγκροτηθεί το Εκτελεστικό Γραφείο, του οποίου τα μέλη επιλέγονται από τον πρόεδρο του κόμματος. Επιπλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ο Στέφανος Κασσελάκης να προχωρήσει και σε ανασχηματισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τους τομεάρχες του κόμματος.

Κασσελάκης: Όποιος θέλει, ας με αμφισβητήσει – Θα ξανακερδίσω

Στα σχέδια φέρεται να είναι και η δημιουργία της ομάδας του πρωινού καφέ της Κουμουνδούρου του συμβουλευτικού οργάνου του αρχηγού, το οποίο θα χαράσσει την στρατηγική. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα καλεί όποιον θέλει για να τον συμβουλεύσει.

Σύμφωνα με το Mega ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει και έμφαση στην επαφή του με τα μέλη και τους υποστηρικτές του κόμματος. Έτσι παράλληλα με τις κομματικές οργανώσεις δεν αποκλείεται να συσταθούν Γραφεία Προέδρου σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Κασσελάκης: Λάθος να μην εμφανιστεί ο Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Αυγέρη: Θα γίνουν κάποιες αλλαγές άμεσα

Για δομικές δυσλειτουργίες στο κόμμα έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη. «Ένα άλλο μήνυμα που ελήφθη και ήταν παρά πολύ ηχηρό και το είπε και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Δεν μπορεί το μοναδικό όργανο που έχει αλλάξει να είναι ο πρόεδρος. Όλα τα υπόλοιπα όργανα, οι Κεντρικές Επιτροπές έρχονται από τις εκλογές του 2022. Αυτά βέβαια θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω», είπε στο Mega η Δώρα Αυγέρη.

Εξήγησε ότι «θα γίνουν και κάποιες αλλαγές άμεσα». «Δεν ξέρω τις σκέψεις του προέδρου. Σίγουρα θα επανενεργοποιηθεί (σ.σ. το Εκτελεστικό Γραφείο). Δεν είναι κάτι καινούργιο. Προβλεπόταν. Προβλέπεται. Να έχουμε υπομονή μέσα στην εβδομάδα και πολύ σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές γιατί αυτό δεν είναι ένας απλός σχεδιασμός του προέδρου. Είναι η απαίτηση (σ.σ. από τον κόσμο)», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ