Χαρίτσης για Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εξελίξεις αποτυπώνουν τον πλήρη εκφυλισμό ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου»

Τα όσα έλαβαν χώρα κατά τις εργασίες του  4ο Συνεδρίου  του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τον πλήρη εκφυλισμό ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου. Επιβεβαιώνουν την κριτική την οποία ασκήσαμε εγκαίρως διαβλέποντας αυτό τον εκφυλισμό». Σχολίασε ότι «δεν αξίζει σε αριστερούς, σε προοδευτικούς, σε δημοκράτες πολίτες, αυτή η απαξίωση της ιστορίας τους, της διαδρομής τους και των προσδοκιών τους για ένα καλύτερο μέλλον».

Τόνισε ότι «σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη» και πως «δική μας δέσμευση είναι ότι το έγκλημα αυτό θα διαλευκανθεί». «Θα αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης που είδαμε να γίνονται τις τελευταίες ημέρες με χυδαίο τρόπο στην εξεταστική επιτροπή με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κοινωνία ζητά δικαιοσύνη και αυτή θα αποδοθεί».

«Η Νέα Αριστερά είναι εδώ. Συγκροτήθηκε για να μπορέσει να εκφράσει την αγωνία και την ελπίδα των αριστερών πολιτών για μια εναλλακτική διέξοδο», τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ πρόσθεσε ότι η  «Η  Ν. Αριστερά αποτελεί τη διέξοδο της σοβαρότητας, της αξιοπιστίας, του μαχητικού αριστερού λόγου που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία απέναντι στην μονοκρατορία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ