Κασσελάκης προς διαφωνούντες: «Ιδού η Ρόδος» – «Μπαρούτι» η Κεντρική Επιτροπή με ένταση, διακοπές και γιουχαΐσματα

Με αναφορά στα αίτια της εκλογικής ήττας ξεκίνησε την ομιλία του με καθυστέρηση δύο ωρών στην Κεντρική Επιτροπή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Από την πρώτη στιγμή της ομιλίας του επικράτησε ένταση και ακούστηκαν φωνές και αποδοκιμασίες εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη με αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Ρήγας να αναγκαστεί να διακόψει για λίγα δευτερόλεπτα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Βίτσας – «Αίσχος» φώναζε ο Φίλης κατά την ομιλία Κασσελάκη

Οι νέες αντιδράσεις προκάλεσαν εκ νέου την παρέμβαση του κ. Ρήγα, ο οποίος είπε «μην με αναγκάσετε να ζητήσω να αποχωρήσετε». «Παιδιά δεν πειράζει», απάντησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσέλακης τόνισε αρχικά πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει μπροστά με δηλώσεις Κατρούγκαλου και με δηλώσεις για τοπικά νομίσματα, με μέλη από το κοινό να απαντούν πως μπορεί να τα πει στο Μαϊάμι αυτά.

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση και αποδοκιμασίες κατά την ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή

Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι οφείλεται στο ότι «εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους γιατί δεν μπορέσαμε να δώσουμε αξιόπιστη πρόταση ότι θα βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών. Πώς να την δώσουμε μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Θα μου πείτε ότι η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Αυτή όμως είναι η εύκολη απάντηση, άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας».

Στέφανος Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ

Στο σημείο αυτό υπήρξε αποδοκιμασία από ομάδα στελεχών και παρενέβη ο προεδρεύων για να υπάρξει ησυχία. Ο κ. Κασσελάκης στις παρατηρήσεις από τον κόσμο απάντησε: «Είναι καλύτερη η σύνθεση βάση πολιτικών προτάσεων».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας. «Έχουμε πανάκριβη ενέργεια, κόκκινα δάνεια και θα έπρεπε να βάζουμε μεγάλους εθνικούς στόχους. Δεν θα πρέπει να είμαστε ξανά ευάλωτοι στους εκβιασμούς μίας μελλοντικής τρόικας. Ποια θα είναι η Ελλάδα του 2030, με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πρέπει να πάμε στο επόμενο ορόσημο, το οικονομικό μοντέλο για εμάς δεν είναι ξεχωριστό από το κοινωνικό μοντέλο».

“Τα θέματα που συζητάμε δεν είναι καινούρια και έχουν κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας για το αυξημένο κόστος ζωής ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να θέτουν μεγάλους εθνικούς στόχους. Στο σημείο αυτό και ενώ ακούγονταν σχόλια ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση επικαλούμενος την ευγένεια της Αριστεράς.

«Σήμερα θα έπρεπε να συνεργαζόμαστε για να καταθέσουμε προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της στέγασης, να ανασυγκροτήσουμε την πολιτική προστασία, να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια, το πώς θα ξαναχτίσουμε ένα μεγάλο και αποδοτικό κράτος πρόνοιας με δημόσια υγεία και Παιδεία και το πώς θα ξαναγίνουμε Δημοκρατία με κράτος Δικαίου, με Ανεξάρτητες Αρχές, χωρίς ασυλίες και προνόμια» υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κάνοντας αρκετές αναφορές στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να παραδεχθεί τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια. Πρόσθεσε επίσης «τέλος η κομματίλα. Όλοι έξω στην κοινωνία».

Στέφανος Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στα υπό διαγραφή στελέχη του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είναι η τελευταία φορά που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ». «Τέλος» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Ένας που λέει το κόμμα είναι “επιθεώρηση” και παραμένει στο κόμμα», είπε και ανέφερε και άλλες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Πιστεύουν αυτά και δεν φεύγουν», πρόσθεσε και τόνισε: «Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί. Καμιά φορά η πραγματικότητα πονάει. Εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς και εμάς παραμένουν για εβδομάδες στο κόμμα. Εσείς, αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; (…). Είμαι 35 χρονών, θεωρητικά έχω όλο τον χρόνο να περιμένω, δεν είναι όμως προσωπικό το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει;».

Εξαπολύοντας επίθεση σε όσους έχουν ταχθεί κατά του, μίλησε μεταξύ άλλων για «τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες και για πολιτική Pumaro». «Το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε στο ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Κάποιοι θέλουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πριν φύγουν».

Όπως υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης «σήμερα είναι η μέρα της παραδοχής. Η αρχή της ενότητας γίνεται με την αποχώρηση των διαφωνούντων. Δεν περισσεύει κανείς»

Απευθυνόμενος σε όλους όσοι στήριξαν άλλους συνυποψηφίους δήλωσε ότι του είναι τελείως αδιάφορο και θα τους στηρίξει εφόσον δουλέψουν.

Κάνοντας έκκληση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε: «Δώστε μου την ευκαιρία την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι το παρελθόν που έχετε εδώ μέσα μεταξύ σας θα μείνει εκεί στο παρελθόν. Όλοι έχουμε ένα κοινό. Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της Νέας Δημοκρατίας».

«Θα είμαστε ένα πολιτικό σώμα απέναντι στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Αυτό ήθελαν στη ΝΔ. Καταδικάζω απερίφραστα την τοξικότητα και δεν έχω ανάγκη από τέτοιους μηχανισμούς. Έχω ανάγκη από συνοδοιπόρους» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης.

Τόνισε επίσης: «Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση ΑΜΕΣΑ και ΚΑΘΑΡΑ! Όπως λειτουργούν οι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο. Ιδού η Ρόδος. Πάρτε απόφαση για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα σέβεται τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του. Λύση τώρα!».

Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να προσυπογράψει την αποπομπή των διαφωνούντων αλλιώς θα περάσει σε δημοψήφισμα.

«Σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή. Σας καλώ να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία. Με μία μεγάλη, ηχηρή πλειοψηφία, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Θέση ότι αυτά τα άτομα που έχουν πει αυτές τις ύβρεις δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση δήλωσε ότι «είναι στα χέρια μας να πείσουμε και να κυβερνήσουμε. Αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πιο σημαντικό ότι αυτό αξίζει στην πατρίδα μας».

Αποχώρησε ο Βίτσας – «Αίσχος» φώναζε ο Φίλης

Αποχώρησε ο Δημήτρης Βίτσας από την αίθουσα όπου διεξάγεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του.

Ο κ. Βίτσας φέρεται να είπε: “Φεύγω συμβολικά. Δεν μπορώ να ακούω τα όσα λέει ο κ. Κασσελάκης”.

Επίσης ο Νίκος Φίλης φώναζε «αίσχος» την ώρα που μιλούσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ