Κασσελάκης: Γιατί πήρα τηλέφωνο την Αχτσιόγλου – Εκτιμώ τον Χαρίτση

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επαφή που είχε με την Έφη Αχτσιόγλου αλλά και στον ρόλο που της πρότεινε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Ενώπιος Ενωπίω: «Είμαι απόλυτα αριστερός» – Τι είπε για μεταναστευτικό, υγεία και φόρους

Ερωτηθείς για την Έφη Αχτσιόγλου και για το αν στελέχη όπως ο Αλέξης Χαρίτσης ή ο Νάσος Ηλιόπουλος μένουν ή φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «Πολύ αξιόλογα στελέχη» και ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως «η ομιλία μου ξεκάθαρα απευθυνόταν σε μια ομάδα που είχε πάρει την απόφασή της να μην συμπορευτεί με το κόμμα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Στην ίδια ομιλία -και αυτό ήταν και η ουσία του τηλεφώνου μου προς την κ. Αχτσιόγλου το πρωί εκείνης της ημέρας- είπα: «Τείνω χείρα φιλίας». Έχω πει, «ο πρώτος είναι πρώτος, και ο δεύτερος είναι πρώτος», το έχω πει τρεις φορές μέχρι στιγμής. Πήρε 44% στις εκλογές του κόμματος. Το κόμμα της και ο χώρος της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός ο χώρος βασίζεται σε εκείνη για τη συνοχή του. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα. Και ειλικρινά σας λέω ότι δεν υπάρχει στενός κύκλος. Είναι πολύ αξιόλογα στελέχη. Ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει ένα μεγάλο ακτιβιστικό χαρακτήρα στο έργο του, που μου ταιριάζει ο τρόπος που πολιτεύεται. Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει πολύ μεγάλη τεχνοκρατική επάρκεια. Του είχα ζητήσει αρκετές φορές να είναι τομεάρχης Οικονομικών. Πιστεύω ότι πρέπει να μείνουν στον χώρο και ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί. Και στο πολιτικό κέντρο που θέλω να δημιουργήσω από εδώ και πέρα, θα έχουν ισότιμη θέση.

Κασσελάκης: Ο Τσακαλώτος έχει εμμονή με την αύξηση των φόρων – Τι απάντησε για το “μαξιλάρι” των 37 δισ.

Για το αν στην Έφη Αχτσιόγλου πρότεινε κάποιο σημαντικό ρόλο για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε: «Προφανώς. Αλλά, όπως η ίδια είχε πει, μετά την εκλογή μου χρειαζόταν ένα χρονικό διάστημα για να μπορέσει να ασχοληθεί με την οικογένειά της και πολύ καλά κάνει. Της πρότεινα να έχει όποιον ρόλο ήθελε. Ό,τι την ενδιαφέρει. Και μάλιστα έκτοτε, να ξέρετε, στις εβδομάδες που ακολούθησαν, της ζήτησα να με συνοδεύσει σε φορείς για τα εργασιακά, διότι κατανοώ ότι η εμπειρία μου στο εξωτερικό δεν μπορεί να αντικατοπτρίσει πλήρως την εμπειρία της κ. Αχτσιόγλου στην Ελλάδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ