Καραμανλής: Ψηφιακά διπλώματα, άμεσα στο κινητό για τους νέους οδηγούς – ΒΙΝΤΕΟ

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω κορονοϊού μίλησε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Κontra και στον Γιώργο Σιαδήμα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας ότι το υπουργείο θα επιβραβεύσει αυτούς εμπιστεύονται τα Μέσα Μεταφοράς.

«Όλοι οι κάτοχοι μηνιαίων, τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών θα πιστωθούν με τις ημέρες που δεν χρησιμοποιούσαν τα Μέσα. Επίσης θα λάβουν και «μια έξτρα έκπτωση της τάξης του 10% για να τους πούμε ευχαριστώ που χρησιμοποιούν τα Μέσα και τα στηρίζουν», είπε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι οι 300 βοηθοί επιβατών θα παραμείνουν τουλάχιστον για ένα μήνα και σημείωσε: «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε συρμό ή σε κάθε λεωφορείο, αλλά αυτή τη στιγμή γίνεται μία διαχείριση των επιβατών. Είμαστε καθημερινά πάνω από το ζήτημα και το παρακολουθούμε και όπου χρειάζεται να κάνουμε παρεμβάσεις θα κάνουμε παρεμβάσεις».

Όσον αφορά στις μάσκες, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει φροντίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και σημείωσε ότι η κυβέρνηση μεριμνά ώστε να υπάρχει προσφορά στην αγορά και να μην «ξεφύγουν» οι τιμές.

Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι όσοι περνάνε τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης, σε real time, θα έχουν το δίπλωμα στο κινητό τους, το λεγόμενο ψηφιακό δίπλωμα, για να μην ταλαιπωρούνται με αναμονή και με ουρές στις υπηρεσίες του υπουργείου για να παραλάβουν το δίπλωμα.

«Αυτό μου το είχαν ζητήσει και οι φορείς, δηλαδή οι σχολές οδηγών αλλά και οι υποψήφιοι οδηγοί, που περίμεναν ακόμη και 2 ή τρεις μήνες για να μπορούν να οδηγήσουν παρά το ότι είχαν πετύχει στις εξετάσεις. Αυτό, λοιπόν, κάναμε στο υπουργείο και σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, όλες αυτές οι καθυστερήσεις είναι, πλέον, παρελθόν».

Όσον αφορά τα μεγάλα έργα και τις επενδύσεις στις υποδομές ο κ. Κώστας Καραμανλής, ανέφερε ότι πολλά έργα είναι ώριμα και θα τα τρέξουμε πλέον για να τα καταφέρουμε. «Σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του 4412 θα ξεφύγουμε από την τεράστια γραφειοκρατία για να ξεκολλήσουμε τις επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και θετικό πολλαπλασιαστή στην οικονομία. Πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και αυτή η κρίση είναι ευκαιρία να φέρουμε την ανάπτυξη και πάλι στη χώρα».

Για το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας, ο Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι απέτυχε το σχέδιο της Άγκυρας για αποσταθεροποίηση της χώρας μας, με τα γεγονότα του Έβρου. «Απέτυχε παταγωδώς η Άγκυρα και τώρα με σπασμωδικές αντιδράσεις δείχνει το αδιέξοδο που έχει περιέλθει. Με το κεφάλι ψηλά, υπάρχει μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που δεν κρύφτηκε και οι συμμαχίες που έχουμε κάνει, πλέον δημιουργούν νέα δεδομένα, θετικά για τη χώρας μας.

Τέλος στο ερώτημα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι η αποδοχή της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλη. «Οι Έλληνες εμπιστεύονται αυτήν την κυβέρνηση και αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί άλλη λαϊκή εντολή για να επιβεβαιωθεί αυτό», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ