Καραγκούνης: Πολιτική υπόνοια για κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης

Για πολιτική υπόνοια ότι η κυβέρνηση σκοπίμως οδηγεί τη χώρα σε Grexit, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8.

Ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε «δραματικές» τις ώρες που περνάει η χώρα και σημείωσε ότι:

«Προτείνουμε, γιατί εμείς επιμένουμε στην πολιτική ουσίας, να συνεννοηθούμε τώρα που υπάρχει ακόμα χρόνος. Να συνεννοηθούμε σε μια πραγματικά βιώσιμη λύση, με αλλαγή πολιτικής, και όχι με αυτές τις προτάσεις που έχει καταθέσει προς τους δανειστές, οι οποίες πραγματικά είναι μιας απίστευτης φοροεπιδρομής. Να αλλάξουμε λοιπόν πολιτική και να συνεννοηθούμε τώρα, τώρα που υπάρχει ακόμα χρόνος».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν πίσω από την πρόταση για συνεννόηση βρίσκεται και η ιδέα μια αλλαγής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, απάντησε:

«Όχι, δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι να συνεννοηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε μία λύση που θα έχει ευρύτερη πολιτική στήριξη, έστω και την τελευταία στιγμή, να σωθεί η χώρα και να μην οδηγηθεί στην ασύντακτη χρεοκοπία. Αυτή είναι η πρόταση που έχουμε κάνει έναν μήνα τώρα και στην οποία δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από την κυβέρνηση, η οποία έχει και την ευθύνη της διακυβέρνησης, την ευθύνη των διαπραγματεύσεων. Αυτή, με λίγα λόγια, κινεί τα νήματα» επισήμανε και πρόσθεσε ότι:

«Έχουν περάσει πέντε μήνες. Το δημοσιονομικό κενό έχει ανέβει. Οι δανειστές ζητάνε ισοδύναμα για αυτό το δημοσιονομικό κενό. Εμείς καταθέσαμε ήδη, όπως γνωρίζετε, με το τελευταίο μέιλ Τσίπρα, 3,5 δισεκ. ευρώ μέτρα για φέτος και 5,8 δισεκ. ευρώ για του χρόνου. Το σύνολο των μέτρων αυτών έχει φοροεπιδρομές σε μέτρα».

Στη συνέχεια ο κ. Καραγκούνης, ανέφερε:

«Εμείς είπαμε το εξής, χθες, στο πολιτικό συμβούλιο, και το καταθέτουμε να το ξέρει όλος ο κόσμος. Υπάρχει η πολιτική υπόνοια –όχι βεβαιότητα βεβαίως, για να είμαι ακριβής- ότι η κυβέρνηση σκοπίμως οδηγεί πέντε μήνες τώρα τη χώρα στην έξοδο απ’ την ευρωζώνη και απ’ την Ευρώπη. Λέμε ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης, ότι μεθοδευμένα άφησε τον χρόνο να κυλήσει, ανέβασε τον λογαριασμό στον οποίο αναφέρθηκα πριν από λίγο, και αφού φτάσαμε στο σημείο μηδέν, τώρα λέει ότι είμαστε έτοιμοι για τη ρήξη. Και δεν το λέω εγώ, το είπαν χθες, τα στελέχη μες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το 50% των στελεχών, όπου είπαν ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε μία λύση που είναι μακριά από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ήθελα να ‘ξερα ποιον κοροϊδεύουν πραγματικά; Έχουν δει τι έχουν καταθέσει στους θεσμούς όπως αρέσκονται να λένε; Έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Δηλαδή τι μας λένε; Μας λένε ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο απροχώρητο και έχουμε στο μυαλό μας και τη ρήξη» επεσήμανε ο κ. Καραγκούνης.

«Η κοινωνία –το ζήσαμε εμείς δυόμιση χρόνια- δεν άντεχε έναν ισχυρότατο πονόδοντο που είχε, θα αντέξει να τους βγάλουν τα δόντια και τα μάτια χωρίς αναισθητικό; Και αναφέρομαι στη ρήξη» κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.

Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ