Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση – Τι απάντησε στα υπονοούμενα Κοτζιά για τα emails – ΒΙΝΤΕΟ

“Εμείς δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκάθαρα γιατί δεν θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πολιτική νομιμοποίηση” είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλώντας στη βουλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

“Έπαψε να έχει νομιμοποίηση όταν εξαγόρασε βουλευτές έναντι υπουργικών θώκων και έπαψε να έχει νομιμοποίηση όταν παραβίασε ουσιαστικά το Σύνταγμα. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής των τεσσάρων ετών που οφείλονται στη στάση των ΑΝΕΛ και τη σταθερή θέση που είχαν στην κυβέρνηση, οφείλουν να αποδώσουν στο «εμείς» του πρωθυπουργού και ένα κομμάτι προς τους ΑΝΕΛ” τόνισε ο κ. Καμμένος. “Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε το 2015, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Έγινε μια κυβέρνηση αποστασίας και έχει την ανοχή βουλευτών που εξελέγησαν με άλλα κόμματα, κατέληξαν σε άλλα κόμματα για τις καρέκλες τους και σήμερα είναι εδώ περήφανοι. Κρατάνε τις βουλευτικές έδρες ως κόρη οφθαλμού και δεν τις παραδίδουν, εισπράττοντας τη βουλευτική αποζημίωση ενώ ποτέ δεν έχουν εκλεγεί. Συνεχίζουν να προκαλούν τον λαό αλλάζοντας οβιδιακά θέσεις” είπε και απευθύνθηκε στον Τέρενς Κουίκ: “Για εσάς το λέω που με κοιτάτε”.

“Και βεβαίως μιας κυβέρνησης που διέπραξε το τραγικό έγκλημα της συμφωνίας των Πρεσπών, μιας συμφωνίας συνταγματικής και άκυρης που θα πρέπει να δεσμευτούμε εδώ όσοι είμαστε αντίθετοι – αν πράγματι είμαστε αντίθετοι- ότι θα την καταργήσουμε, γιατί έχει παραβιάσει και τους ίδιους της τους όρους” πρόσθεσε ο κ. Καμμένος. Η απάντηση στον Κοτζιά

“Είπε ότι τα emails που κατέθεσα στο κοινοβούλιο είναι emails που οι φίλοι του είπαν ότι τα έχει υποκλέψει από αμερικανικό σέρβερ είτε η ΕΥΠ είτε κινεζικές ή ρωσικές υπηρεσίες. Χαίρομαι που ο κ. Κοτζιάς αποδέχεται δημοσίως ότι είναι πραγματικά , αληθινά και αδιαμφισβήτητα τα email αυτά. Είναι emails που δείχνουν το πώς έστησε τον διαγωνισμό στο ΥΠΕΞ και αυτά που δεν πρέπει να ψάχνει αν τα υπέκλεψε η ΕΥΠ. Η ΕΥΠ δεν υποκλέπτει αμερικανικούς σέρβερ, έχει ευθύνη να προστατεύει για την προστασία του πολιτεύματος και αν είχαν τεθεί υπόψη της θα μπορούσε να τα διαβιβάσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί ένας υπουργός που βάζει υπηρεσιακούς παράγοντες συνομιλούν με τις εταιρείες που θα πάρουν τον διαγωνισμό αργότερα, μια παρένθετη εταιρεία.Ο κ. Κοτζιάς έχει παρασυρθεί από τους υφιστάμενούς του στο ΠΡΑΤΤΩ, όπως τον πρώην γενικό γραμματέα στο ΥΠΕΞ, του οποίου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο συνομιλία με καταζητούμενο με 9 διεθνή εντάλματα συλλήψεως, πράκτορα στην Κοπεγχάγη που του ζήταγε στοιχεία για τον Καμμένο” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος, απαντώντας στα είπε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

“Άνθρωπο που φέρεται να συνεργάστηκε με την ΜΙΤ ή με τις υπηρεσίες πληροφοριών των Σκοπίων με τις οποίες είχε στενές επαφές” πρόσθεσε ο Π. Καμμένος.

Απαντώντας στον κ. Καμμένο, ο Ν. Κοτζιάς είπε ότι καταρχήν ότι «εδώ και δέκα μήνες έρχεται εδώ μέσα και απειλεί και εκβιάζει με ψέματα και συκοφαντίες. Ας αποδεχθεί επιτέλους η μήνυσή μου να πάει στα δικαστήρια, γιατί ως πολίτης δεν έχω άλλο τρόπο».

«Εγώ δεν είπα» συνέχισε ο Ν. Κοτζιάς, «αν είναι νόμιμα ή όχι τα e-mail που παρουσίασε, είπα ότι αυτά τα e-mail που παρουσίασε είναι από τον σέρβερ του υπουργείου Εξωτερικών και τον οποίο εγώ τάχα κατέστρεψα και τα κατέστρεψα και αυτά και τα γλύτωσε αυτός με τα χέρια τίμιων διπλωματών, κοιτώντας τα ένα προς ένα».

«Eίναι σέρβερ αμερικάνικα είναι σέρβερ στα οποία δεν έχει καμία σχέση το υπουργείο Εξωτερικών, ούτε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ούτε ο νυν, είναι σέρβερ που για να μπεις μέσα χρειάζεσαι βοήθεια χάκερ μυστικών υπηρεσιών. Και επαναλαμβάνω, ο κ. Καμμένος έχει να κάνει την επιλογή αν χρησιμοποιεί πλαστά έγγραφα ή αν έχει κάνει το έγκλημα της υποκλοπής» πρόσθεσε.

«Δεύτερον. Ο κ. Καμμένος έβαλε έναν γνωστό του, φαίνεται, να πάρει τηλέφωνο τον τότε γενικό διευθυντή Απόδημου Ελληνισμού ο οποίος του είπε ‘έχω χαρτιά….’ και μετά τον εμφανίζουν μαζί στο Διαδίκτυο ότι τον αναζητούσε ο κ. Κόκκινος ψευδώς.

Τρίτον. Ο κ. Καμμένος εμφανίζει ότι τάχα υπάρχει μια διαφορά ποσών ανάμεσα στο έργο, στη σύμβαση παραχώρησης και στο έργο της εταιρείας που πήρε τον διαγωνισμό με τις βίζες. Πολύ απλά να απαντήσει, εγώ ουδέποτε προσδιόρισα το ποσό – για να είμαστε σαφείς – ούτε σε σύμβαση παραχώρησης προσδιορίζονται και ιδιαίτερα για βίζες. Τον προσδιορισμό τον έκανε το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας με ένα μόνο σκοπό: τι εγγυητική επιστολή πρέπει να καταθέσουν οι εταιρείες. Και έρχεται εδώ και λέει ότι εξαπατώ το Δημόσιο με το ποσό που έβαλαν τα ελληνικά ανώτατα δικαστήρια σε εγγυητικές επιστολές» ανέφερε, στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, κατέληξε στην απάντησή του λέγοντας ότι «ο κ. Καμμένος προσπαθεί να συμπαρουσιάσει στελέχη άλλου χώρου ότι συμπράττουν μαζί του σε αυτό το έγκλημα εκβιασμών και συκοφαντίας. Τον Γιώργο Τσίπρα τον λέει για τρίτη φορά δημοσίως. Τα στελέχη αυτά, οφείλουν να πάρουν δημόσια θέση: Συνεργάζονται μαζί του σε αυτό το έργο συκοφαντίας, ή – όπως εγώ πιστεύω – δεν έχουν καμία σχέση με αυτό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ