Καλλιτέχνες διαψεύδουν ότι υπέγραψαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών – ΒΙΝΤΕΟ

Εν αγνοία τους φαίνεται ότι “υπέγραψαν” κείμενο υποστήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάποιοι από τους 320 διανοούμενους και καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε με τη γνωστή συνθέτρια και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, η οποία μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, δηλώνει έκπληκτη που είδε το όνομά της στο κείμενο, ενώ διερωτήθηκε για το κείμενο και την «πλαστή» υπογραφή της, λέγοντας: «Όποιοι κι αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία».

Διαμαρτυρίες από τον εικαστικό Κυριάκο Κατζουράκη

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γνωστός εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης. Όπως ανέφερε, έλαβε με mail το κείμενο, το οποίο δεν υπέγραψε. Παρ’όλα αυτά είδε το όνομά του στη λίστα όσων το έχουν υπογράψει.

Ο ίδιος έγραψε στα social media «Ο Σύριζα κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Έλαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Έστω εκ των υστέρων παρακαλώ να γίνει διόρθωση. Το γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή αν μου ζητηθεί να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος».

Διάψευση και από την Λένα Αλκαίου

Από την πλευρά της, η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, η οποία επίσης εμφανίζεται πως υπέγραψε το επίμαχο κείμενο, έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook : “Δηλώνω ότι ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Την στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό».

“Είναι πολύ μεγάλο εθνικό θέμα, αυτό για να χρησιμοποιείται το όνομά μου. Εγώ δεν έχω βάλει την υπογραφή μου σε αυτό το κείμενο. Μου έστειλαν ένα μέιλ, στο οποίο δεν απάντησα ποτέ. Δεν υπέγραψα ποτέ. Δεν μπορώ να βλέπω το όνομά μου, κάτω από ένα κείμενο που είναι τόσο σοβαρό, χωρίς να έχω ιδέα! Ανησυχώ και είμαι εξοργισμένη όταν σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα χρησιμοποιείται η υπογραφή μου χωρίς να ερωτηθώ”, ανέφερε η κα Αλκαίου μιλώντας στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να κινηθεί νομικά.

Δείτε το βίντεο από το Epsilon:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.