Κακοκαιρία Daniel: Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται ώστε να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία Daniel.

Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κι έκανε λόγο για ένα καλοκαίρι που μας θύμισε όπως χαρακτηριστικά είπε τις δύο όψεις του Ιανού. «Από τη μια, μια πολύ καλή τουριστική περίοδος, καθώς φαίνεται με έσοδα ρεκόρ για την ελληνική οικονομία. Από την άλλη, όμως, ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς κρίσεων που αφορούν την Πολιτική Προστασία, με πολύ δύσκολες πυρκαγιές, κυρίως η πυρκαγιά στον Έβρο ήταν η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πυρκαγιά που είχαμε στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε επίσης ότι σήμερα «αντιμετωπίζουμε ένα τελείως ακραίο καιρικό φαινόμενο το οποίο εστιάζεται αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία και τον Βόλο, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και κάνω και πάλι μια έκκληση -και από δω- σε όλους τους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της Πολιτικής Προστασίας».

Ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η διαχείριση τέτοιων ακραίων φαινομένων, χωρίς τη συνεργασία των πολιτών. Σε όλους τους τόνους υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η προστασία της ανθρώπινης ζωής και κάλεσε σε συμμόρφωση με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ