Καιρίδης στον Realfm 97,8: Μειωμένες οι μεταναστευτικές ροές – Η Τουρκία έχει αλλάξει στάση

«Μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης. Η Τουρκία είναι η νούμερο ένα χώρα προέλευσης αυτών των ροών. Επιδιώξαμε την συνεννόηση και επί του πεδίου έχουμε μια βελτιωμένη κατάσταση, με καλύτερη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές που αποτυπώνεται στη μεγάλη πτώση των ροών τον Οκτώβριο και ακόμα καλύτερα τον Νοέμβριο» δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

«Παρακολουθούμε το πεδίο επί 24ώρου βάσεως, πόσες βάρκες αναχωρούν, τι κάνει η τουρκική ακτοφυλακή, όλα αυτά τα στοιχεία τα έχουμε και τα επεξεργαζόμαστε. Τολμώ να σας πω ότι η εικόνα είναι ενθαρρυντική. Η Τουρκία για μια σειρά από λόγους έχει αλλάξει στάση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, έχει παίξει ρόλο και η δική μας σθεναρή και αποφασιστική στάση στον Έβρο το 2020, όταν η εργαλειοποίηση απέτυχε. Και σήμερα έχει κάνει αυτή τη στροφή» υπογράμμισε.

«Είμαστε έμπειροι από την Τουρκία και από τον Ερντογάν και δεν πρέπει ποτέ να βρισκόμαστε προ εκπλήξεων και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα δεδομένα. Αυτό κάνουμε για αυτό επιμένουμε στην ολοκλήρωση του φράχτη, ενισχύουμε το λιμενικό με σκάφη, με κάμερες θερμικές και drones. Είναι αλήθεια ότι η Τουρκία στις τελευταίες κρίσεις έχει βρεθεί απέναντι στην Δύση και στο ουκρανικό και στο πρόβλημα με τους Αρμένιους και τώρα στην Μέση Ανατολή. Για το ελληνικό εθνικό συμφέρον πρέπει να διαφυλάξουμε, στον βαθμό που η Τουρκία συνεργάζεται, αυτή την ελληνοτουρκική συνεννόηση» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ