Ήρεμο καλοκαίρι θέλει η κυβέρνηση

Ήρεμο καλοκαίρι θέλει η κυβέρνηση

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Στο Β’ θερινό τμήμα που ξεκινά αύριο τα πρώτα νομοσχέδια που παίρνουν σειρά είναι τα νομοσχέδια για τα δάση, την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, τα οικονομικά των κομμάτων και η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων.

Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό φέρεται ότι παραπέμπεται πιθανότατα για μετά τις 20 Αυγούστου, ίσως και στο Γ’ θερινό τμήμα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει με το λιγότερο δυνατό κόστος τα προαπαιτούμενα, ώστε να είναι έτοιμη μετά το νέο έλεγχο της τρόικα, που καταρχήν προγραμματίζεται για τις 16 Σεπτεμβρίου, να θέσει θέματα φοροελαφρύνσεων και αύξησης των δόσεων έστω και κατά «μονομερή» τρόπο.

Επιπλέον το Μέγαρο Μαξίμου, όπως έγραψε χθες η Realnews επιδιώκει η επίσκεψη της τρόικα το φθινόπωρο να είναι σύντομη και ει δυνατόν ο έλεγχος του προγράμματος να μη γίνει στην Αθήνα αλλά σε… ουδέτερο έδαφος.

Θέμα που φαίνεται να συζητείται ευρύτερα, όπως προκύπτει και από τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στη Realnews, με τον υπουργό Παιδείας να ζητά «να μεταφερθούν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις με την τρόικα». Αίτημα, που αν ερωτηθεί η κυβέρνηση, θα το απορρίψει.

Το Β’ θερινό τμήμα της Βουλής ξεκινά αύριο τις εργασίες του, οι οποίες θα συνεχιστούν έως τις 7 Αυγούστου και θα επαναληφθούν από 26 έως 28 Αυγούστου. Το Β΄ θερινό τμήμα θεωρείται το πλέον «εύκολο» για την κυβέρνηση, αφού δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό οι βασικοί «διαφωνούντες» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Β΄ θερινό τμήμα συμμετέχει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθώς στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μπορεί σε αυτό να έρθει το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, παρά τις διαρροές της κυβέρνησης ότι θα κατατεθεί μετά τον Σεπτέμβριο. Στο Β΄ θερινό τμήμα επίσης συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Το ασφαλιστικό και οι αντιδράσεις

Παρά την χαλαρότητα των ημερών, πάντως, έντονες αναμένονται οι αντιδράσεις για το άνοιγμα του ασφαλιστικού, όπως προκύπτει από διαρροές της μελέτης του ΚΕΠΕ στον κυριακάτικο Τύπο.

Ήδη χθες εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ