Ηλιόπουλος: Σε πανδημία και ακρίβεια η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

“Πραγματικό κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη” χαρακτήρισε σκωπτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος το γεγονός ότι “στο τέταρτο και το πέμπτο κύμα της πανδημίας, είμαστε δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών”.

“Και αυτό είναι το πρώτο ερώτημα του κάθε συμπολίτη μας”, τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, στην εκπομπή των Δημήτρη Μιχαλέλη και Αμαλίας Κάτζου.

“Σε όλο τον πλανήτη έχουμε πανδημία, σε όλο τον πλανήτη χάθηκαν άνθρωποι, όταν όμως η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση κάποιος πρέπει να φταίει. Και αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας και δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπήκε στη μάχη όπως έπρεπε, συμπολίτες μας με καθυστέρηση λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται και διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Και φυσικά δεν φρόντισε η κυβέρνηση την πρωτοβάθμια υγεία όπως έπρεπε” υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

“Μπροστά σε όλη αυτή την υγειονομική τραγωδία, με 500 απώλειες μέσα σε πέντε μέρες και για την οποία ένοχη είναι η ΝΔ, ακούμε την κα Γκάγκα να μας λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για τους θανάτους” κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι “μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να κερδοσκοπεί ο ιδιωτικός τομέας”.

“Το πιο επικίνδυνο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό. Ακούμε για τελευταίο μήνα και ήδη μέσα στον Γενάρη έχουμε 1.759 απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Το ΕΣΥ έχει 2,5 χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019! Πρέπει άμεσα να ενισχυθεί η δημόσια υγεία”, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι “αν κάτι μας έδειξε η πανδημία -και όχι μόνο η πανδημία, αλλά και η κρίση της ακρίβειας και η κλιματική κρίση- είναι ότι χρειαζόμαστε δημόσια εργαλεία για να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις. Όπως δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία”.

Απαντώντας στην ερώτηση του γιατί επιτίθεται η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το ζήτημα των αντιεμβολιαστών, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε: “Δεν θέλει να πιάσει στο στόμα της τους πραγματικούς αντιεμβολιαστές, όπως τον κ. Βελόπουλο που τον θέλει για εφεδρεία, και όπως το πραγματικό αντιεμβολιαστικό κίνημα, με το οποίο συμπορεύτηκε στο παρελθόν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών”.

Τι είπε ο Ηλιόπουλος για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις

Αναφορικά με τα ζητήματα της ακρίβειας και της οικονομίας, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε τις εξής προτεραιότητες: “Απαιτείται άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τώρα όχι την άνοιξη. Τώρα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Άμεσα πρέπει να μειωθούν οι ΕΦΚ σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και καύσιμα. Το τρίτο που πρέπει να γίνει είναι όχι απλώς να επιδοτείται το ρεύμα, αλλά να γίνει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Οι λογαριασμοί έρχονται στους αγρότες μέχρι και 200% πάνω. Και ακόμη τώρα χρειάζεται ένα σχήμα ρύθμισης και διαγραφής του πανδημικού χρέους για να ανασάνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.”

“Δυστυχώς σε πανδημία και ακρίβεια η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ