Ηλιόπουλος στον Realfm 97,8: Το πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία είναι εγκληματικό

“Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ υπήρχε μια μεγάλη απουσία και αυτή ήταν η πραγματικότητα. Το λέω αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε στη ΔΕΘ και δήλωσε και σχετικά με την πανδημία πιο αισιόδοξος από ποτέ, τη στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία και λειτουργούν με 25 μαθητές ανά τμήμα” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “φοβάμαι και κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση, δεν χρειάζεται αυτό να είναι πεδίο αντιπαράθεσης, να αλλάξει έστω και τώρα το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων γιατί θα βρεθούμε μπροστά σε άσχημες εξελίξεις”.

“Το πρωτόκολλο του 50%+1 είναι εγκληματικό. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει γονιός που μετά το τρίτο ή τέταρτο κρούσμα στην τάξη, θα στείλει το παιδί του στο σχολείο. Η κ. Κεραμέως για να μην αναλάβει αυτή την ευθύνη την μεταθέτει στους εκπαιδευτικούς” σημείωσε.

“Ταυτόχρονα είδαμε στη ΔΕΘ έναν Μητσοτάκη που αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα που έχει στην νεολαία. Το μέτρο όμως για τα 1.200 ευρώ για τους νέους, καταλήγει να είναι 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες. Πρόκειται για μέτρο-κοροϊδία.”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΑΕΔ είχε προγράμματα για τους νέους έως 29 με επιδότηση για 12 μήνες με 500 ευρώ.

Σχολεία - Ηλιόπουλος

“Επίσης πολύ σημαντικό ήταν το πρόγραμμα για τους 5.500 νέους επιστήμονες που υλοποιήσαμε με μισθούς της τάξης των 1.000. Πρόγραμμα που κατάργησε η ΝΔ. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα για πιο γενναία μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας” συμπλήρωσε.

“Η τεράστια πλειοψηφία των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ ήδη ίσχυαν”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο ερώτημα περί της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μέτρα είναι μόλις 450 εκατ. Ευρώ.

“Το νέο μέτρο για τη ΔΕΗ είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες. Αντί να παρέμβει η κυβέρνηση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και να λάβει μέτρα μέσω της ΡΑΕ, τελικά δίνει μόνο 9 ευρώ το μήνα στα νοικοκυριά. Είμαστε, δε, η μόνη χώρα στην οποία η τιμή στην χονδρική είχε σχεδόν διπλασιαστεί ήδη από το καλοκαίρι”.

“Αυτό που η κοινωνία ήθελε να ακούσει από τη ΔΕΘ ήταν η αύξηση στον κατώτατο μισθό, μιας και είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με χαμηλότερο κατώτατο μισθό από το 2010, η ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία, ώστε και να μείνουν ανοικτές επιχειρήσεις, και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας. Και ακόμη, ήθελε η κοινωνία να ακούσει ότι το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα γίνει μη επιστρεπτέα”, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Τέλος, υπογράμμισε ότι το ερχόμενο Σάββατο η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα κινηθεί σε δύο άξονες: “Στην απαραίτητη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επόμενη μέρα”.

“Είμαστε έτοιμοι πάνω στο πολιτικό μας πρόγραμμα να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση αύριο κιόλας. Και οι προτεραιότητές μας είναι η ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, η στήριξη της εργασίας, και η θωράκιση του κοινωνικού κράτους. Η πανδημία μας απέδειξε πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης”, κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ