Η βουλή ζητά από τον Θεοχάρη όλα τα στοιχεία για τους 3 βουλευτές

Η βουλή ζητά από τον Θεοχάρη όλα τα στοιχεία για τους 3 βουλευτές 

 

Στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και σε όλες τις εμπλεκόμενες ελεγκτικές αρχές θα απευθυνθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, όπως ομόφωνα αποφάσισε.

Η Επιτροπή θα ζητήσει να της διαβιβάζονται από εδώ και πέρα, άμεσα και αμελλητί, όλα τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεση τους μόλις διαπιστώνουν, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργούν, ότι αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Καλαντζής έχει αποστείλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, με την οποία ζητά να σταλούν όλα τα στοιχεία που αφορούν στους τρεις βουλευτές οι οποίοι ελέγχονται φορολογικά: τον Βασίλη Κικίλια (ΝΔ), τη Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), τον Βασίλη Καπερνάρο (ΑΝ.ΕΛ) και της συζύγου του, καθώς και τη σύζυγο του Νίκου Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ).

 

Στην επιτροπή επισημάνθηκε η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στους ελέγχους οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο από την Επιτροπή Μεγάλου Πλουτισμού, με αποτέλεσμα να εκτίθενται άτομα που ίσως δεν θα έπρεπε.

 

Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής σημείωσαν ότι μόλις έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία για τους τρεις βουλευτές και τις δύο συζύγους βουλευτών, θα ελέγξουν αν τα εμβάσματα με τις καταθέσεις τους είχαν δηλωθεί το ίδιο διάστημα στα «πόθεν έσχες» τους.

 

Διαβάστε επίσης

Τι θα ζητήσει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της βουλής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ