Η Βάσω Παπανδρέου στον Τσοχατζόπουλο: Λυπάμαι για εσένα και για το ΠΑΣΟΚ

Της Άννας Κανδύλη

Έντονη ήταν η αντίδραση της Βάσως Παπανδρέου όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος παίρνοντας το λόγο για να της κάνει ερωτήσεις επανέλαβε ότι ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ στην λήψη των αποφάσεων είναι καθοριστικός.

«Δεν κατηγορείστε για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο ΚΥΣΕΑ αλλά για δωροδοκία», είπε η Βάσω Παπανδρέου και ο Άκης Τσοχατζόπουλος απάντησε:

«Δεν έχω διάθεση να ανοίξω διάλογο μαζί σας για ζητήματα εκτός θέματος».

«Λυπάμαι παρά πολύ για τη θέση στην οποία είστε. Λυπάμαι πάρα πολύ για εσένα και για το ΠΑΣΟΚ….», συνέχισε η Βάσω Παπανδρέου.

Υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου (Λεωνίδας Κοτσαλής): «Έχετε ακούσει ότι την περίοδο 1998- 1999 γίνονταν διάφορες περίεργες κινήσεις;».

Παπανδρέου: «Τότε όχι. Μετά το 2000 υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα γενικά περί διαφθοράς, χωρίς όμως να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία. Μερικά πράγματα όμως αποδεικνύονται και έχουν αποδειχθεί.

Το 2007 σε κομματική συγκέντρωση είπα κάτι και έπεσαν να με φάνε. Έβλεπα ότι ορισμένοι, χωρίς να έχω πει ονόματα και να αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ότι ο τρόπος ζωής τους δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί με βάση τα εισοδήματά τους. Και επαναλαμβάνω δεν αναφέρομαι σε υπουργούς. Δεν έχει γίνει ουσιαστικός έλεγχος».

Κοτσαλής: «Αιφνιδιαστήκατε από την υπόθεση περί δωροδοκίας;».

Παπανδρέου: «Αιφνιδιάστηκα. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά γίνομαι έξω φρενών. Γιατί εγώ έδωσα όλη μου τη ζωή, όπως και ο λαός. Με το να βλέπεις ότι καταρρέει όλη σου η ζωή είναι πολύ σημαντικό. Αν αληθεύουν όλα αυτά είναι φρικιαστικά. Όλη η πρωτόδικη απόφαση κάπου στηρίχθηκε, εκτός αν έχουμε όλη τη δικαιοσύνη για πέταμα. 

Δωροδοκία χωράει και στα αντισταθμιστικά. Με ποιον τρόπο; Να ρωτήσετε αυτούς που το έχουν κάνει. Εάν τότε ήξερα ότι υπήρχαν μίζες προφανώς και δεν θα το ψήφιζα».

Υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου (Γιάννης Παγορόπουλος): «Όσοι πέρασα από εδώ ή δεν ήξεραν ή δεν άκουσαν τίποτα. Το παίζουν Κινέζοι. Την κυρία Παπανδρέου την πιστεύω. Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρεται αυτό στο στόμα του πρωθυπουργού για να τον καλύψουν».

Παγορόπουλος: «Να μην ρίχνουμε το ανάθεμα σε κάποιο άτομο συνέχεια. Και εμείς δουλέψαμε και εμείς κλάψαμε γι αυτό το κόμμα. Έχω και εγώ ένα χαρτί με πέντε ονόματα που δεν θέλω να αναφέρω…

Βάσω Παπανδρέου: Το ειδικό βάρος του Τσοχατζόπουλου δεν ήταν το ίδιο με αυτούς που λέτε.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Βάσω Παπανδρέου καταθέτει για τις “χρυσές” μίζες και τον Τσοχατζόπουλο. Ακολουθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ