“Η Τουρκία θέλει να αποκτήσει και πυρηνική βόμβα” – ΒΙΝΤΕΟ

Η Τουρκία έχει πυρηνικές φιλοδοξίες για την απόκτηση πυρηνικών βομβών. Αυτό αποκάλυψε χθες ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τα εθνικά θέματα, που διοργάνωσε το Ahepa Hellas, παράρτημα Ψυχικού, την οποία συντόνισε ο στρατιωτικός συντάκτης του ΑΝΤ1 και του enikos.gr, Χρήστος Μαζανίτης.

«Εμείς το γνωρίζουμε από παλιά και από άριστη πηγή ότι οι Τούρκοι έχουν πυρηνικές φιλοδοξίες, τουλάχιστον 7-8 χρόνια πριν, πολύ παραπάνω στην πραγματικότητα. Το εργοστάσιο του Ακουγιού, βέβαια εκτός των άλλων είναι και μια τεράστια οικολογική βόμβα» ανέφερε ο κύριος Γρίβας. (σ.σ. στο βίντεο στο 1.43.15)

Η στάση της Τουρκίας μετά τις διερευνητικές και η πιθανότητα νέας κρίσης αναλύθηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Διερευνητικές συνομιλίες και αμυντικοί εξοπλισμοί» που συντόνισε ο στρατιωτικός συντάκτης του ΑΝΤ1 και του enikos.gr, Χρήστος Μαζανίτης.

«Υποκρίνεται ο Ερντογάν εν όψει της Συνόδου της 25ης Μαρτίου και οι κινήσεις που κάνει είναι για την αποφυγή των κυρώσεων» τόνισε από την μεριά του ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, Ιωάννης Μάζης.

Στο ερώτημα «ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η στάση των ΗΠΑ, από τον νέο Πρόεδρο Τζο Μπαϊντεν, απέναντι στην Τουρκία» ο κος Γρίβας επεσήμανε ότι «Οι ΗΠΑ θα έχουν την πολιτική ραβδί και καρότο» εκτιμώντας ότι δεν βλέπει «πρόθεση ολοκληρωτικής ρήξης με την Τουρκία».

Σε ότι αφορά το θέμα των εξοπλισμών, η συζήτηση στράφηκε γύρω και από το θέμα των φρεγατών, με τους έμπειρους καθηγητές να τονίζουν ότι εάν η Αμερική δεν αλλάξει στάση και δεν προτείνει άλλη φρεγάτα από την MMSC και δεν αποδεσμεύσει στρατηγικά όπλα, όπως οι πύραυλοι SM2, τότε οι γαλλικές φρεγάτες είναι μονόδρομος.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση εδώ:

ή εδώ: https://www.facebook.com/ahepa.hellas/videos/678029589532417​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ