Η μάχη του… ΣΕΒ

Η μάχη του… ΣΕΒ

 

Ρεπορτάζ: Χριστούλιας Δημήτρης

Πολιτική αντιπαράθεση έστω και εξ αποστάσεως μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προκαλέσουν οι ομιλίες του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς θα αναφερθεί στις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν και γίνονται προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. Σημειώνοντας πως ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά σημεία της ανάκαμψης. Θα μιλήσει για την σημασία της ανάπτυξης προκειμένου μέσω και των επενδύσεων να αρχίσει η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πρώτος στις 1 το μεσημέρι θα ανέβει στο βήμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο Α. Τσίπρας θα αναφερθεί στο μνημόνιο και θα επαναλάβει πως «η συνταγή δεν βγαίνει» ενώ δεν αποκλείεται να εκφράσει και την αντίθεση του για τον τρόπο με τον οποίο προωθεί η κυβέρνηση τις επενδύσεις.

Ωστόσο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου που σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι οι απόψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν ως προς την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα σημειώσει επίσης ότι προσβλέπει σε επικοινωνία και διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, ενώ θα υπογραμμίσει ότι η ριζοσπαστική Αριστερά έχει σήμερα λόγο, ρόλο και ευθύνη στην υπόθεση της αλλαγής του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Παράλληλα θα αναφερθεί στο ρουσφετολογικό κράτος της μεταπολίτευσης το οποίο παραμένει η μεγάλη τροχοπέδη της αλλαγής, ενώ θα ζητήσει στο σημείο αυτό να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναμένεται να αναγνωρίσει ότι έχουν γίνει πολλά στο μακροοικονομικό επίπεδο της οικονομίας και θα ζητήσει από την κυβέρνηση να πάει ένα βήμα πιο πέρα και να υιοθετήσει ορισμένα πράγματι ριζοσπαστικά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν η πλήρης υποβάθμιση του παραγωγικού ιστού της χώρας και η ναρκοθέτηση της προοπτικής ανάπτυξης.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ