Η γαλλική φρεγάτα FS Provence και πάλι σε κοινές ασκήσεις με Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις – ΦΩΤΟ

Είναι η δεύτερη φορά που η γαλλική φρεγάτα κλάσης FREMM βρίσκεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στο Αιγαίο Πέλαγος.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Για δεύτερη φορά από την αρχή του χρόνου, η γαλλική φρεγάτα FS PROVENCE κλάσης FREMM πραγματοποιεί συνεκπαίδευση με μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα το σημείο που επελέγη να πραγματοποιηθεί η άσκηση κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι αφού περιλαμβάνει την περιοχή που επιχείρησε να «καπελώσει» η Τουρκία με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αυτή τη φορά πραγματοποίησε συνεκπαίδευση ADEX (Air Defence Exercise) με 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν σενάρια αντιαεροπορικής άμυνας, τα οποία συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του, η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ την 21 Ιανουαρίου 2022.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ