Η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και οι αριθμοί μεταναστών στις Δομές Φιλοξενίας

Στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, έπειτα από σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ, τη στιγμή που οι αριθμοί των μεταναστών στις Δομές Φιλοξενίας είναι μειούμενοι.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως μεταδώσαμε χθες, από την πρώτη στιγμή στο enikos.gr, στο ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αρχηγό, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας. Ταυτόχρονα υπήρξε και επικοινωνία για τον απόλυτο συντονισμό, με τους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Έχοντας κατά νου τα διδάγματα από τα γεγονότα του Έβρου και του Oruc Reis to 2020, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με την ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας έκανε το αναμενόμενο. Μία ευρεία σύσκεψη, στην οποία συναποφασίστηκαν τα προφανή. Δηλαδή, η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας μας με την Τουρκία, στην αυξημένη ετοιμότητα, καθώς και στην άμεση αναφορά  περιστατικών από τις μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Κανένα έκτακτο μέτρο και καμία πολεμική διάθεση δεν έχει η ελληνική πλευρά, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρότι έχουν αμυντικό αποτρεπτικό δόγμα, να μην σημαίνει ότι δεν είναι και έτοιμες να δαγκώσουν.

Τα μηνύματα που στέλνονται πολλαπλώς προς την Τουρκία, στο διπλωματικό πεδίο, στην άμυνα αλλά και την καθημερινότητα, την έχουν φέρει σε δυσμενή θέση, αφού η Ελλάδα δεν αποδεικνύεται στο εύκολο θήραμα, όπως διατυμπάνιζαν πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ιστορικό χαμηλό στις Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών

Μέσα στο κλίμα της έντασης, που συντηρεί ο Τούρκος Πρόεδρος, έρχονται τα νέα από την εβδομαδιαία απογραφή του ΓΕΕΘΑ, από τις Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών, ευθύνης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για πρώτη φορά από το 2016 που ξέσπασε η μεταναστευτική κρίση, σε καμία δομή μεταναστών δεν καταγράφονται υπεράριθμοι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως προέκυψαν από την απογραφή την 11η Νοεμβρίου, διαμένουν σε 16 δομές διαχείρισης ΕΔ, 12.435 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 27.143 ατόμων.

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων για την 11 Νοεμβρίου 2021 ανέλαβαν το έργο της παροχής 80 μερίδων φαγητού, λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ