Η ατάκα του Μητσοτάκη στον Βελόπουλο για την πεθερά του – ΒΙΝΤΕΟ

Με απάντηση στον Κυριάκο Βελόπουλο ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός τη δευτερολογία του στη βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση της κυριαρχίας στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. “Η επιθυμία σας να συναντήσετε την πεθερά σας ενδεχομένως να είναι τόσο έντονη που να καταφέρετε να ξεπεράσετε τις αναστολές σας για το εμβόλιο” είπε χαριτολογώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

“Το λέω αυτό διότι το ελληνικό αίτημα για χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού δεν πρέπει να ταυτίζεται με την έννοια του υγειονομικού διαβατηρίου” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα σας πω με λύπη μου κ. πρωθυπουργέ ότι δεν γίνεστε πειστικοί γιατί λέτε μισές αλήθειες. Και με τον τρόπο αυτό δεν μπορείτε να ασκήσετε πολιτική. Έχω εδώ μια επιστολή του πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Κομισιόν σε σχέση με τα εμβόλια, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «…αν και δεν θα καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο, όποιος εμβολιαστεί θα είναι ελεύθερος να ταξιδέψει αμέσως». Δηλαδή, κύριε πρωθυπουργέ τελικά καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός; Και αν κάποιος, ας πούμε, έχει ένα υποκείμενο νόσημα που του απαγορεύει να εμβολιαστεί θα τον κλείσουμε μέσα στο σπίτι του; Δεν θα μπορούν να πάνε να δουν το παιδί τους σε μια άλλη χώρα; Εγώ έχω συγγενείς στη Γερμανία, τα πεθερικά μένουν εκεί. Οι γονείς της γυναίκας μου μένουν εκεί. Τι θα γίνει, δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα αυτοί αν δεν κάνουν το εμβόλιο, ή δεν μπορώ να πάω εγώ να τους δω στη Γερμανία;

Τι γίνεται με το εμβόλιο; Το κάνετε τελικώς υποχρεωτικό; Αν δεν το κάνω δεν θα μπορώ να ταξιδέψω;”, είπε ο κ. Βελόπουλος στην πρωτολογία του στη Βουλή.

Δείτε το βίντεο μετά το 8.40

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ