Η αναφορά Τσίπρα σε Καραμανλή και Τσάτσο και η αντίδραση Μητσοτάκη: “Και στα συνταγματικά αδιάβαστος;” – ΒΙΝΤΕΟ

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, στο σημείο της τοποθέτησής του στη Βουλή σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκάλεσε την αντίδραση του Πρωθυπουργού, ο οποίος καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αδιάβαστος και στα συνταγματικά.

“Μα είναι δυνατόν; Ειλικρινά θα ψηφίσετε σήμερα μια τέτοια διάταξη; Ψηφίζοντάς την, όχι μόνο δεν σέβεστε τον θεσμό, την διαδικασία, αλλά δεν σέβεστε το παρελθόν σας, την ιστορία της παράταξής σας”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Και πρόσθεσε: “Πότε είχε η ΝΔ εκφράσει μία τέτοια άποψη για μειοψηφικό Πρόεδρο; Τόσες αναθεωρήσεις έχουν γίνει. Θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, όταν έφτιαχναν το Σύνταγμα το 1975 ότι έχει θέση στο Πολίτευμά μας Πρόεδρος μειοψηφίας; Θα δεχόταν ποτέ ο Καραμανλής και ο Τσάτσος να γίνουν Πρόεδροι, που έγιναν, εάν ήξεραν ότι για να εκλεγούν στη θέση αυτή, αρκεί η πλειοψηφία που απαιτείται για να εγκρίνει η Βουλή έναν διοικητή ΔΕΚΟ;”.

Παίρνοντας τον λόγο, στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός, είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

“Έχει ενδιαφέρον κύριε Τσίπρα ότι κάνατε αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Κωνσταντίνο Τσάτσο και αναρωτηθήκατε αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα μπορούσε ο ίδιος να υιοθετήσει μία τέτοια διάταξη. Πάλι αδιάβαστος, κ. Τσίπρα, γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέχτηκε Πρόεδρος με 153 βουλευτές το 1990. Και δεν γνωρίζετε ότι αυτή ήταν η διάταξη που υπήρχε στο αρχικό Σύνταγμα, που γράφτηκε από τον Καραμανλή και τον Τσάτσο” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέληξε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Πάλι αδιάβαστος; Και στα συνταγματικά αδιάβαστος;”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ