Η αιχμηρή ανάρτηση του Θεοδωράκη για το δώρο του Τσίπρα στον Μπαν Κι Μουν

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον λογαριασμό του στο facebook την κίνηση του Πρωθυπουργού να κάνει δώρο, συμβολικά, ένα σωσίβιο στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κιμ Μουν.

Ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι όταν τον Απρίλιο του 2015 βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και έβγαζε τα σωσίβια από τα παιδιά των προσφύγων «εξηγώντας τους με νοήματα – και κυρίως με χαμόγελα – ότι δεν κινδυνεύουν πια» έγινε αντικείμενο σχολιασμού από «τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Τώρα, στο ασφαλές πρωθυπουργικό γραφείο τα σωσίβια μπορούν να μοιράζονται ως σουβενίρ» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης γράφει:

«Ήταν Απρίλιος του 2015 και ήμουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν έφτασε ένα σκάφος της Frontex με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών. Μόλις πατούσαν στο έδαφος, οι ενήλικες πετούσαν τα σωσίβια τους, τα παιδιά όχι. Νησιώτες, μέλη ΜΚΟ, λιμενικοί και εγώ μαζί αρχίσαμε να βγάζουμε τα σωσίβια των παιδιών εξηγώντας με νοήματα – και κυρίως με χαμόγελα – ότι δεν κινδυνεύουν πια. Αυτές τις φωτογραφίες χρησιμοποίησαν στη συνέχεια τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην προσπάθειά τους να γελοιοποιήσουν το Ποτάμι που ήταν το πρώτο κόμμα που βρέθηκε στα νησιά του Αιγαίου μόλις ξέσπασε η καταιγίδα του προσφυγικού. Τώρα, στο ασφαλές πρωθυπουργικό γραφείο τα σωσίβια μπορούν να μοιράζονται ως σουβενίρ και τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γελούν και να επιχαίρουν» 

Διαβάστε επίσης:

Δώρο ένα σωσίβιο έκανε ο Τσίπρας στον Μπαν Κι Μουν – ΒΙΝΤΕΟ

Καρέ καρέ η επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν σε καταυλισμό προσφύγων στη Μυτιλήνη – ΦΩΤΟ

 

 

 

 

σχολίασε κι εσύ