Hurriyet: Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα – Παραγγελία ύψους 4 δισ. ευρώ από τη Γερμανία

«Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα. Παραγγελία ύψους 4 δισ. ευρώ από τη Γερμανία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της «Hurriyet». Φανερά ενοχλημένη από μια επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας για τον εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης και την προμήθεια νέων φρεγατών, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία μιλά για «εξοπλιστικό παροξυσμό» της Ελλάδας.

«Μετά τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, η Γερμανία συμμετέχει στη φρενίτιδα εξοπλισμών που άρχισε η ελληνική κυβέρνηση, μετά την κρίση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020» αναφέρει το δημοσίευμα συμπληρώνοντας πως κατά την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα, στις 27 Οκτωβρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ.

«Μετά την κρίση του 2020 η Αθήνα έθεσε σε εφαρμογή ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό, παρήγγειλε 24 πολεμικά αεροσκάφη Rafale αξίας 3,3 δισ. και 3 φρεγάτες τύπου Belharra αξίας 3 δισ. δολ. από τη Γαλλία» γράφει η Hurriyet, καταλήγοντας στις επαφές που άρχισε η Αθήνα με τις ΗΠΑ για την απόκτηση αεροσκαφών F-35.

«Αφού η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο» φως, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάιο, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία απέστειλε «επιστολή προθέσεων», ζητώντας την έναρξη της διαδικασίας για την αγορά 20 F-35. Εάν συμφωνηθεί, εκτιμάται πως τα αεροσκάφη θα κοστίσουν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια, οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2028» καταλήγει το δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ