H Πολεμική Αεροπορία… απογειώνει τις ικανότητές της

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Σημαντική επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) στην Ιταλία, στην καρδιά της Leonardo με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην συντήρηση των C-27, τα νέα εκπαιδευτικά Μ-346 αλλά και την γραμμή παραγωγής των F-35.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, συνεχίζει τις επισκέψεις στα εργοστάσια που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας, ακολουθώντας πιστά το νέο δόγμα που έχει εισάγει στην λειτουργία του Οργανισμού, αυτό της εξωστρέφειας σε κάθε έκφανση.

Μετά την επίσκεψή του στο Fort Worth του Τέξας, όπου κατασκευάζονται τα F-35 επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Leonardo στην Ιταλία, όπου βρίσκεται η δεύτερη γραμμή παραγωγής της Lockheed Martin. Μάλιστα, εκτός από την Ιταλία και η Ολλανδία ζήτησε τα δικά της μαχητικά 5ης γενιάς να παραχθούν στην Ευρώπη.

Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Leonardo Aircraft Division» και «Leonardo Helicopters Division» στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έλευσης του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346 στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΑ συναντήθηκε με τον Managing Director, κ. Marco Zoff, τον Senior Vice President Commercial & Customer Services, κ. Dario Marfe και τον Vice President International Campaigns, Italian Government Export Support, κ. Francesco Barontini, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της παραγωγής του αεροσκάφους Μ-346 και της εν συνεχεία υποστήριξης των αεροσκαφών C-27J, για το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35 και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Το «πρώτο γεράκι» της χώρας πέταξε με το αεροσκάφος Μ-346, που θα αποτελέσει το νέο Jet στο οποίο θα εκπαιδεύονται οι νέοι «ίκαροι» της ΠΑ στο αναβαθμισμένο κέντρο εκπαίδευσης, στην Καλαμάτα και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις επιδόσεις του αεροσκάφους, ενώ συνομίλησε με την ελληνική αποστολή που βρίσκεται ήδη εκεί κι εκπαιδεύεται.

Πλέον, με την αποκατάσταση ροής ανταλλακτικών για τα C-27J, οι «σπαρτιάτες» της Πολεμικής Αεροπορίας αρχίζουν να ξαναβρίσκουν σταδιακά τη θέση τους στους αιθέρες ενώ απογειώνεται και η εκπαίδευση των νέων «Ικάρων».

Δείτε φωτογραφίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ