H “DEFEA 23” πόλος έλξης για μεγάλες βιομηχανίες αμυντικού υλικού

Χώρες – έκπληξη ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» στην επόμενη έκθεση αμυντικού υλικού, DEFEA.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η πραγματοποίηση της μεγάλης έκθεσης αμυντικού υλικού DEFEA, τον περασμένο Ιούλιο και οι θετικές εντυπώσεις που απέσπασε, αποτελούν την μεγάλη παρακαταθήκη για την επόμενη DEFEA, που σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9 -11 Μαΐου 2023.

Πρόκειται για τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα και με την στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, καθώς και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η Διεθνής Έκθεση DEFEA έχει την στρατηγική συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).

defea

Στη φετινή πρώτη έκθεση συμμετείχαν πάνω από 300 εταιρείες, από 21 χώρες ενώ ξεχώρισε η παρουσία από 63 Επίσημες Στρατιωτικές και Κυβερνητικές Αντιπροσωπείες.

Μετά την επιτυχημένη – κατά κοινή ομολογία – πραγματοποίηση της πρώτης έκθεσης αμυντικού υλικού στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια, ο πήχυς ανέβηκε υψηλότερα και τα έως τώρα μηνύματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά για την επόμενη DEFEA.

defea

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην επόμενη έκθεση έχουν δείξει επιπλέον των χωρών που συμμετείχαν, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία.

Σε ότι αφορά τους «παραδοσιακούς» παίχτες, οι ΗΠΑ και η Γαλλία εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν με μεγαλύτερα και πλουσιότερα περίπτερα ενώ δυναμικό «παρών» θα δώσει και το Ισραήλ.

defea

defea

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ