Γιώργος Παπανδρέου: Τι απαντά για τον διορισμό του γιου του στον Εθνικό Κήπο – «Θα κριθεί και αυτός όπως όλοι»

Ο Γιώργος Παπανδρέου από το συνέδριο «Μεταπολίτευση: «50 Χρόνια Μετά» όπου ήταν καλεσμένος, σχολίασε την τοποθέτηση του γιου του, Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, σε θέση διευθύνοντα συμβούλου στον Εθνικό Κήπο.

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε χθες, η Σία Κοσιώνη τον ρώτησε σχετικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι τον στενοχωρεί και τον εξαγριώνει αυτό που γίνεται και έκανε λόγο για μια άδικη επίθεση. «Ο Ανδρέας οικειοθελώς θέλει να βοηθήσει» είπε, συμπληρώνοντας ότι ο γιος του ακολουθεί έναν δρόμο ολιστικό.

«Και πάλι γίνεται μία άδικη επίθεση απέναντι σε ένα μέλος της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή είναι ο γιος μου. Προτρέχουν και υπάρχει και απάντηση. Ο Ανδρέας οικειοθελώς θέλει να βοηθήσει. Ο Ανδρέας, παρά τις σπουδές του, έχει ακολουθήσει έναν δρόμο θα έλεγα αντισυμβατικό, αυτός το λέει “ολιστικό”. Πήγε Κίνα έμαθε βελονισμούς, έφτιαξε μελίσσια, δουλεύει με τη φύση, αγαπάει τη φύση και έχει καλές ιδέες. Θα κριθεί και αυτός όπως όλοι, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια έχει χτυπηθεί. Νομίζω η οικογένεια Παπανδρέου είμαστε από τις οικογένειες που έχουμε χτυπηθεί πάρα πολύ και πιστεύω ότι ίσως επειδή συγκρουστήκαμε πάρα πολύ και με κατεστημένα και με αντιλήψεις.

Θυμάμαι με τη λίστα Λαγκάρντ που λέγανε, είχαν βγάλει ότι η μητέρα μου είχε 400 εκατομμύρια. Τελικά, ήταν ενός Μυωνή… Ναι, αλλά εγώ περπατούσα στους δρόμους και με έβριζε ο κόσμος, «εσύ μας κόβεις τους μισθούς και η μητέρα σου έχει 400 εκατομμύρια»… Καημένη, ούτε σύνταξη δεν παίρνει, εγώ τη ζω. Ούτε περιουσίες φτιάξαμε… Προσπαθούμε να υπηρετούμε, άνθρωποι είμαστε, τις καλύτερες αξίες, τις δημοκρατικές».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο δήμος Αθηναίων αναφέρει, δεν πρόκειται για διορισμό από τον δήμαρχο Χάρη Δούκα, αλλά για απόφαση κατά ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ κάνει λόγο ακόμη και για «δολοφονία» χαρακτήρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ