Γιώργος Παπανδρέου: H ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα

Για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, αναφερόμενος στον αντίπαλό του για τον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, Νίκο Ανδρουλάκη, ότι η ανανέωση δεν είναι ηλικιακό θέμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Βασικός μου στόχος ήταν να επαναφέρουμε την παράταξη στο προσκήνιο της πολιτικής με μεγάλη συμμετοχή», τόνισε και εκτίμησε πως αυτό επετεύχθη. «Ζήτημα αποτελεί το να μην είναι το ενεργό ενδιαφέρον που επέδειξαν οι πολίτες γύρω από το ΚΙΝΑΛ ένα περιστασιακό  φαινόμενο, και αυτό θα διασφαλιστεί από την επόμενη ημέρα και με το ποιος θα βρεθεί στην ηγεσία της παράταξης. Εάν θα είναι μια ηγεσία που θα προχωρήσει την παράταξη με προοδευτικό στόχο, κοντά στις λαϊκές δυνάμεις, με μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα αγκαλιάσει πραγματικά και ευρύτερα στρώματα», σημείωσε.

Υπογράμμισε όσον αφορά το αποτέλεσμα ότι «βέβαια ο ίδιος  θα ήθελα ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι πάντα η πολιτική. Είμαστε όμως στον δεύτερο γύρο και θα το παλέψουμε».

Ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε ακόμη σχετικά με την ανανέωση που χρειάζεται η παράταξη ότι: «Χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης, αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα» και υπογράμμισε ότι «η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης αλλά αυτή διαφαίνεται ακριβώς στις ιδέες. Στο να μπορούμε να χτυπήσουμε στεγανά, τα οποία δεν αφήνουν κομμάτια του ελληνικού λαού, κομμάτια της κοινωνίας να έχουν ουσιαστικό ρόλο», εξήγησε περαιτέρω.

Κληθείς να απαντήσει ειδικότερα, για το εάν κρίνει πως η ανανεωτική προοπτική δεν χαρακτηρίζει τις ιδέες του Νίκου Ανδρουλάκη ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως όντως αυτό διακρίνει δίνοντας  μια σειρά από παραδείγματα.

«Δεν το πιστεύω καθόλου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ έφερα το Open Gap, μια νέα πρακτική. Έφερα τη διαύγεια. Να έχουμε διαφάνεια στη διαδικασία, όχι μόνο στο Κίνημα αλλά και στο κράτος, αλλά να έχουμε και αξιοκρατικές επιλογές για τα ανώτατα στελέχη, όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές μεγάλων Οργανισμών. Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση και ήρθε αυτή του κ. Σαμαρά, με γραμματέα του κόμματος τον κ. Ανδρουλάκη πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας. Τέσσερα η Νέα Δημοκρατία, Δύο το ΠΑΣΟΚ, Ένα ο κ. Κουβέλης.

Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσίας, ξανά η παλαιοκομματική αντίληψη, αυτά παλεύω μια ζωή και δεν είναι θέμα ηλικάς αλλά θέμα βούλησης να σπάσουμε αυγά. Εγώ αυτό κάνω και θα συνεχίσω να κάνω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK