Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υποκλίθηκα στον Ερντογάν, αλλά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Απάντηση έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η κίνησή του που μοιάζει με υπόκλιση, τη στιγμή που έμπαινε στο προεδρικό μέγαρο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κύριος Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι την κίνηση αυτή δεν την έκανε για τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν μαζί του. «Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες στην προσέγγιση που επιχειρούμε με την Τουρκία. Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην Αρχηγό τους κράτους» υποστήριξε αναφερόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


«Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις. Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και ξεκαθάρισε ότι «Θα πάμε βήμα βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία».

Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Η διακήρυξη των Αθηνών σηματοδοτεί την επόμενη μέρα». Η ελληνική διπλωματία είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, είπε απαντώντας σε ερώτηση για την αν ήταν προγραμματισμένη η δευτερολογία του πρωθυπουργού και η αναφορά του σε μουσουλμανική μειονότητα και στη Συνθήκη της Λωζάνης.


Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ