Γιάννης Λοβέρδος: «Υπάρχουν και τενεκέδες στην ΚΟ της ΝΔ»

Αιχμές κατά συναδέλφων του στη Νέα Δημοκρατία άφησε ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λοβέρδος.   Ωστόσο, διευκρίνισε ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι βουλευτές της ΝΔ είναι αξιόλογοι.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν μέλη της Κ.Ο. , καθώς «αυτούς εκλέγει ο ελληνικός λαός καλώς ή κακώς». «Είμαι σφόδρα εναντίον των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.  Δεν μπορούσαν να βγουν με ψήφο βουλευτές, έγιναν υπουργοί και πήγαιναν με το αξίωμα του υπουργού στις περιφέρειες για να εκλεγούν βουλευτές. Αυτό το θεωρώ ανήθικο, αν θέλετε την γνώμη μου», ανέφερε ο Γιάννης Λοβέρδος.

Ερωτηθείς, αν διαφωνεί με αυτούς που λένε ότι δεν έχει πάγκο η ΝΔ είπε: «Βεβαίως διαφωνώ και είναι και ψευδέστατο». Στη συνέχεια σχολίασε: «Υπάρχουν και τενεκέδες στη Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στους 158 βουλευτές, όπως και σε όλα. Υπάρχουν και “Γαλάτω”. Αλλά, στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι βουλευτές της ΝΔ είναι αξιολογότατοι. Δεν υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία τενεκέδες; Σε όλες τις ΚΟ υπάρχουν και καλοί και κακοί και μέτριοι. Αλλά η Κ.Ο. της ΝΔ έχει κατά κύριο λόγο αξιολογότατους συναδέλφους».

Σχετικά με τις «μετεγγραφές» από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι κάποια στελέχη είναι άξια και καλώς έχουν έρθει. Ωστόσο, αναφέρθηκε σε ακραίες περιπτώσεις, αφήνοντας αιχμές για στέλεχος που όπως είπε «έβγαινε στα πάνελ μέχρι πέρυσι και διαφωνούσαμε πολιτικά και τη είδα την επομένη των εκλογών σε Γενική Γραμματέα σε υπουργείο».

Η ανάρτηση που έκανε στη συνέχεια ο Γιάννης Λοβέρδος

«Καλημέρα σας. Σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» στο κανάλι της Βουλής ερωτήθηκα από τους δημοσιογράφους αν η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν έχει «πάγκο» και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κοινοβουλευτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση γιατί δεν αξίζουν, τόνισα ότι η ΚΟ της ΝΔ είναι η καλύτερη που υπάρχει και τα περισσότερα μέλη της είναι εξαιρετικά και πρέπει αυτά πρωτίστως να χρησιμοποιούνται σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Φυσικά θα υπάρχουν και βουλευτές που δεν αξίζουν, όπως σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, όπως σε κάθε κοινωνία. Εν τη ρύμη του λόγου σε μια ζωντανή συζήτηση προφανώς παρερμηνεύτηκε, ενδεχομένως κι εκ του πονηρού, η τοποθέτηση μου. Και γι’ αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ το λάθος μου και να ζητήσω συγγνώμη. Το βέβαιο είναι είναι η ΚΟ αποτελείται στην συντριπτική της πλειονότητα από αξιολογότατα στελέχη, που εκτιμώ ότι όλα τους μπορούν να γίνουν κι υπουργοί κι υφυπουργοί», έγραψε στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος στο Facebook με αφορμή τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αίσθηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ