Γιάνης Βαρουφάκης: Τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις – Γιατί θεωρούν την επίθεση «στοχευμένη»

Κλιμάκιο της αστυνομίας πήρε κατάθεση από τον Γιάνη Βαρουφάκη μέσα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/3) στα Εξάρχεια.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες της επίθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε στους αστυνομικούς την περιγραφή και το προφίλ των ανδρών που τον στοχοποίησαν.

Παρέμεινε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έως αργά το βράδυ και χρειάστηκε να βάλει νάρθηκα καθώς είχε κάταγμα στη μύτη. Πήρε όμως εξιτήριο και βρίσκεται στο σπίτι του, όπου αναρρώνει. Την Δευτέρα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναμένεται να υποβληθεί εκ νέου σε προληπτικές εξετάσεις.

Γιάνης Βαρουφάκης: Η επόμενη ημέρα μετά την επίθεση – «Ήταν οργανωμένη – Σαν να ήταν επαγγελματίες»

Κύκλοι του ΜέΡΑ25 αναφέρουν στο enikos.gr ότι τα στοχευμένα χτυπήματα στο πρόσωπο που δέχθηκε ο κ. Βαρουφάκης, δείχνουν ότι οι δράστες ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα και όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος «πρόκειται για μπράβους της νύχτες».

Ταυτοποιήθηκε ήδη ένας από τους δράστες που τον χτύπησαν

Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν λίγες ώρες μετά, έναν από τους δράστες, ο οποίος και αναζητείται. Το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε καταστήματα της περιοχής φαίνεται πως έριξε φως στην υπόθεση και βοήθησε στο να γίνει η άμεση ταυτοποίηση.

Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη ανάρτησή του μετά την επίθεση

Η αστυνομία ενημερώθηκε με καθυστέρηση και χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τον εντοπισμό των δραστών σε κοντινά στενά από το σημείο της επίθεσης. Παρά ταύτα, οι έρευνες απέδωσαν καρπούς άμεσα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ALPHA.

Γιάνης Βαρουφάκης
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την επίθεση που δέχθηκε

Η πρώτη δήλωση του Βαρουφάκη: «Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν)»

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν συνοδευόταν από άνδρες ασφαλείας κατ’ επιλογή του με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν αμέσως οι αστυνομικές Αρχές για το περιστατικό.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν στο εστιατόριο όταν κάποιοι μαυροφορεμένοι έφτασαν έξω από το κατάστημα και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του. Τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης βγήκε έξω από το εστιατόριο για να τους μιλήσει και να τους ηρεμήσει. Ωστόσο δεν φαίνεται να είχαν διάθεση συζήτησης, αλλά τού επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη. Τελικά πήρε εξιτήριο και τώρα βρίσκεται στο σπίτι του.

Με την πρώτη του ανάρτησή του στο twitter, μετά την επίθεση που δέχτηκε σε εστιατόριο της περιοχής των Εξαρχείων, ο Γραμματέας τους ΜέΡΑ25Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρει: «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους. Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ