Γιάνης Βαρουφάκης: Η επόμενη ημέρα μετά την επίθεση – «Ήταν οργανωμένη – Σαν να ήταν επαγγελματίες»

Για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη ανάρτησή του μετά την επίθεση

Όπως είπε στο OPEN, «ο κ. Βαρουφάκης ήταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έως αργά το βράδυ και χρειάστηκε να βάλει νάρθηκα καθώς είχε κάταγμα στη μύτη. Πήρε όμως εξιτήριο και βρίσκεται στο σπίτι του».

Σχετικά με το πώς έγινε η επίθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν σε εστιατόριο που συχνάζει στα Εξάρχεια μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή του Diem25. Ξαφνικά εμφανίστηκαν 7-8 μαυροφορεμένοι έξω  από το εστιατόριο με full face και φώναζαν ακατάληπτα συνθήματα ότι ο κ. Βαρουφάκης ψήφισε μνημόνια. Τότε εκείνος βγήκε έξω για να τους ηρεμήσει και να συζητήσει μαζί τους. Άρχισαν να τον ξυλοκοπούν και βιντεοσκοπούσαν».

Στον «Ευαγγελισμό» ο Γιάνης Βαρουφάκης – Κουκουλοφόροι τον ξυλοκόπησαν έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια

«Πρόκειται για μια φασιστική, τραμπούκικη επίθεση με προβοκατόρικο χαρακτήρα. Δεν υπήρχε καμία διάθεση συζήτησης εξαρχής. Ήταν οργανωμένη σαν από επαγγελματίες» τόνισε ο κ. Έντμαν και πρόσθεσε:

«Ο Γραμματέας δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί την ασφάλεια. Φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει κάποια συμφέροντα. Τέτοιες επιθέσεις είναι προβληματικές για τη Δημοκρατία στη χώρα μας».

Γιάνης Βαρουφάκης: Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στα Εξάρχεια έξω από εστιατόριο

Σχετικά με το επεισόδιο που είχε γίνει το 2015 είπε ότι «είχε προπηλακιστεί από ομάδα ατόμων, όμως τότε ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Τότε η ομάδα που του επιτέθηκε, ήταν σε θέση να συζητήσει και γι’ αυτό έληξε ειρηνικά. Τώρα στόχος ήταν εξαρχής η επίθεση».

Ο κ. Έντμαν συνέχισε λέγοντας ότι «η επίθεση ήταν ιδιαίτερα οξεία. Μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω, φαίνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει ενοχλήσει κάποια συμφέροντα».

Όπως τόνισε ο κ. Έντμαν, «ο κ. Βαρουφάκης είναι πολύ ψύχραιμος και ο ίδιος είπε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τη μάχη που δίνουμε και ειδικά αυτή την εβδομάδα για το έγκλημα στα Τέμπη», ενώ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν θέλει να αποσπαστεί η προσοχή από αυτή την υπόθεση.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη ανάρτησή του μετά την επίθεση

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη του ανάρτηση στα Social Media, ευχαριστώντας αρχικά το ιατρικό προσωπικό του Ευαγγελισμού, εκείνους που του ευχήθηκαν για ταχεία ανάρρωση και τόνισε πως θρηνούμε 57 νεκρούς.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επίθεση είπε πως δεν ήταν αναρχικοί, αλλά μπράβοι της νύχτας «οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

Δείτε τις αναρτήσεις:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ