Γιακουμάτος: Η κυβέρνηση επιμένει για τις ομαδικές απολύσεις

Γιακουμάτος: Η κυβέρνηση επιμένει για τις ομαδικές απολύσεις

Ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι, τις απεργίες, τις ομαδικές απολύσεις αλλά και το γάλα.

«Η Αυγή εδώ και 2 χρόνια περιγράφει την κόλαση του Δάντη και αυτή δεν έχει έρθει. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Η κυβέρνηση επιμένει στο σημερινό νομοθετικό πλέγμα, ότι οι απολύσεις είναι θέμα, μαζί με το συμβούλιο εργασίας θα αποφασίζει. Αυτό δεν αλλάζει. Είναι πάγια θέση της κυβέρνησης και του υπουργείου εργασίας», σχολίασε αρχικά ο κ. Γιακουμάτος και συνέχισε:

«Κάθε χρόνο, η ίδια σπέκουλα μέχρι 20 Δεκεμβρίου. Πέρυσι και πρόπερσι φέραμε 20 Δεκεμβρίου τη διάταξη στη Βουλή, για την αναστολή της άρσης των πλειστηριασμών».

«Οι απεργίες έχουν καταντήσει λίγο αηδία. Έχει καταντήσει αηδία το σύστημα αυτό. Όταν λέμε απεργία, εννοούμε απεργία. Στο καθεστώς των απεργιών δεν μπορούν να αποφασίζουν 5 για 1015. Είναι θέμα προς συζήτηση», πρόσθεσε.

«Το γάλα έχει γίνει εμμονή. Πήγε να πέσει η κυβέρνηση με τη νομοθεσία για το γάλα. Τα νέα θα είναι γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου που θα ανακοινωθούν τα μέτρα για το γάλα», σχολίασε ακόμα.

«Υπάρχει πρόβλημα, αλλά τα προβλήματα αυτή η κυβέρνηση σιγά σιγά, τα λύνει», είπε κλείνοντας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ