Γεροβασίλη για Μάτι: Εντυπωσιακό ότι η μήνυση του πραγματογνώμονα έγινε έπειτα από δύο χρόνια – ΒΙΝΤΕΟ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με τις καταγγελίες που την εμπλέκουν στην προσπάθεια συγκάλυψης των όσων ευθύνονται για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Σχολιάζοντας το ηχητικό ντοκουμέντο μεταξύ του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής, και του πραγματογνώμονα για την υπόθεση, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «με σοκάρουν πολλά αυτές τις ημέρες. Παρακολουθώ το ρεπορτάζ. Υπάρχει συνομιλία που λέει για πράξεις αξιωματικών στις φωτιές του 2017 και εκεί, με ρίσκο να καούν άνθρωποι, μιλούν για παιχνίδια θέσεων κλπ. Αυτός που φέρεται να αναφέρεται εκεί είναι κάποιος που αργότερα επιβραβεύτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιπεριφερειάρχης από πλευράς του συνδυασμού της ΝΔ. Ζούμε μια παραβίαση των θεσμών. Βλέπουμε καθημερινά ότι τα χρόνια που κυβερνούσαμε δρούσε ένας παρακρατικός οργανισμός που ηχογραφούσε. Παράνομα φυσικά. Απειλείται στις μέρες μας η δημοκρατία».

«Από την πρώτη στιγμή διεμήνυσα ότι όποιος αποπειράται να σπιλώσει την πολιτική μου πορεία, το αξιακό μου σύστημα και την προσωπικότητά μου, προφανώς και θα στραφώ εναντίον του με κάθε μέσο. Δεν θα το επιτρέψω σε κανέναν. Είδα το δημοσίευμα της Καθημερινής. Υπάρχει μία εφημερίδα που δημοσιεύει, δικαίωμά της να το κάνει, δεν είναι δικαίωμά της να υιοθετεί ως αληθή τα όσα αναφέρονται. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Θα υπερασπίσω τον εαυτό μου και από εκεί και πέρα οι έρευνες που αναφέρονται, έγιναν επί των ημερών μας, κατατέθηκαν πορίσματα, είναι στα χέρια της δικαιοσύνης», τόνισε η ίδια.

«Είδα τώρα και μία μήνυση από την πλευρά του πραγματογνώμονα. Εκείνο που με εντυπωσιάζει ότι είναι δύο χρόνια μετά. Αυτό είναι ένα ερωτηματικό που μένει να απαντηθεί. Εφόσον έχει υποστεί όλα αυτά ο πραγματογνώμονας, δύο χρόνια μετά είναι πολύ αργά. Βεβαίως πιστεύω ότι δεν έχει επηρεαστεί η δουλειά του», διερωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «τίποτα δεν γνώριζα από όλα αυτά. Ο εισαγγελέας όρισε τον κ. Λιότσιο ως πραγματογνώμονα. Δεν τον γνώρισα εγώ. Τα είδα και εγώ στο δημοσίευμα της Καθημερινής».

Σε ό,τι αφορά στις επόμενες κινήσεις της αναφορικά με τη φερόμενη εμπλοκή της στην υπόθεση, η ίδια επεσήμανε ότι «έχω ήδη κινηθεί νομικά. Ακούγονται δύο φωνές σε μία συνομιλία. Εγώ είμαι ένας τρίτος άνθρωπος που αναφέρεται το όνομά μου σε μια συνομιλία τρίτων. Εγώ δεν ξέρω ποιοι είναι, θα τους βρει η δικαιοσύνη και όταν ξέρω και εγώ θα δω πώς θα κινηθώ. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης να δει αν είναι γνήσια ή κατασκευασμένα. Προφανώς ουδέποτε παρενέβην σε μία έρευνα, ούτε θα το έκανα ποτέ. Θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για να δικαιωθούν οι άνθρωποι. Το δεύτερο κύριο θέμα είναι τα ζητήματα της δημοκρατίας. Σε ό,τι με αφορά δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω».

«Ήδη έχει διαταχθεί έρευνα από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη να τα αποκαλύψει. Δεν ξέρω τι συνέβη σε αυτή τη συνομιλία. Δεν ξέρω ποια είναι η αρχή και ποιο το τέλος της. Δεν θα μπω στον πειρασμό να κρίνω αυτά τα οποία ήδη η δικαιοσύνη τα πήρε στα χέρια της να τα ερευνήσει», πρόσθεσε.

Σχετικά με τα όσα ακούγεται να λέει ο κ. Ματθαιόπουλος στο ηχητικό ντοκουμέντο, και κατά πόσο το περίμενε η ίδια από εκείνον, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι «ούτε σε αυτό μπορείτε να έχετε απάντηση. Δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε. Θα προβώ για να διευκολύνω και στις μηνύσεις και σε αγωγές που ακολουθούν και σε εξώδικα που ακολουθούν. Θα κάνω όλα όσα χρειάζονται για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δεν μπορούμε πια να επιτρέψουμε η πολιτική ζωή της χώρας να παίζεται με κασέτες».

Τέλος, αναφερόμενη στη ΝΔ, η ίδια τόνισε ότι «η ΝΔ να κάνει τη δουλειά της. Δεν θα μου υποδείξει εμένα η ΝΔ τι θα κάνω. Απάντησα σε όλα τα δελτία Τύπου της ΝΔ. Ο πραγματογνώμονας, αρχές Αυγούστου του ’18, ζήτησε από τον κ. Ζαγοραίο να κάνει εκτεταμένη έρευνα, την ίδια μέρα πήρε απάντηση να κάνει έρευνα, όπου και αν φτάνει αυτή. Αυτά ολοκληρώθηκαν, κατατέθηκαν. Υπάρχουν διώξεις που θα εξελιχθούν και με την έρευνα που ξεκίνησε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ