Γεραπετρίτης για Κύπρο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε την ιδέα μιας λύσης δύο κρατών»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε την ιδέα μιας λύσης δύο κρατών. Αυτό δεν αποτελεί κάτι που θα το συζητήσουμε» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στον ΟΗΕ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε σχέση με την Κύπρο, η οποία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας. Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την Κυπριακή κυβέρνηση όσον αφορά την προώθηση της ιδέας μιας ενωμένης Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εμμένουμε πλήρως στην ιδέα ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική ομοσπονδία. Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε την ιδέα μιας λύσης δύο κρατών. Αυτό δεν αποτελεί κάτι που θα το συζητήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ