Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα του νομοσχεδίου για τον γάμο  των  ομόφυλων ζευγαριών και πληροφορίες του ΑΝΤ1 επιμένουν ότι προτίθεται ο ίδιος να πυροδοτήσει μία συντεταγμένη συζήτηση γύρω από τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία, να θέσει δηλαδή το περίγραμμα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών άμεσα και συγκεκριμένα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος σε εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση του.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως  καταλήγουν στον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, για το ρόλο του εισηγητή στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Στο Μέγαρο Μαξίμου, εξάλλου, διαμορφώνουν ήδη την ομάδα κυβερνητικών και κομματικών στελεχών που θα βγουν μπροστά για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Εκτός από τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, ενεργό ρόλο στην επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης αναμένεται να έχουν μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, μία σειρά από Υπουργικά στελέχη με κεντρώο προφίλ όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Σοφία Ζαχαράκη και η Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά και νέοι βουλευτές με έντονο αποτύπωμα κοινωνικών δράσεων όπως η βουλευτής επικρατείας Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λάβει οριστική απόφαση για το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής και ψήφισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κυβερνητικά στελέχη πιθανολογούν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ύστερα από δημόσιο διάλογο εβδομάδων θα μπορούσε να έλθει προς συζήτηση είτε στο Υπουργικό Συμβούλιο στα τέλη Ιανουαρίου, είτε σε αυτό στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι αντιδράσεις των ΛΟΑΤΚΙ

Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών που έχουν παιδιά μιλούν για το νομοσχέδιο που αναμένεται για τον γάμο και την τεκνοθεσία. Πολλοί καλλιτέχνες στέκονται στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, δεκάδες οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ είναι έτοιμες να προασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Με αφορμή την συζήτηση αλλά και τις αντιδράσεις σχετικά με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Στέλλα Μπελιάκου, που ανήκει στις οικογένειες Ουράνιο Τόξο, δηλώνει ότι «είναι πάρα πολύ άδικο» να βάζουν κάποιοι εμπόδιο στην αναγνώριση των παιδιών τους.

«Θα ήθελα να σκεφτούν οι άνθρωποι πώς θα ένιωθαν αν δεν μπορούσε το παιδί τους να έχει έννομη σχέση μαζί τους. Να πηγαίνουν να το παίρνουν από το σχολείο, να μπορούν να το συνοδεύσουν στο νοσοκομείο, να μπορεί να τους κληρονομήσει το παιδί τους, μόνο και μόνο για κάτι που τυχαία είναι. Γιατί φοράνε γυαλιά, γιατί έχουν καστανά μάτια, ή γιατί έχουν ύψος κάτω από 1,60. Γιατί της ίδιας τάξης διάκριση είναι αυτή.»

Στο πλευρό των ομόφυλων ζευγαριών στέκεται ανοιχτά και η Πέγκυ Ζήνα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Όπως υποστηρίζει όπου υπάρχει πραγματική αγάπη δεν πρέπει να μπαίνουν εμπόδια. «Ανεξαρτήτως φύλλου θα πρέπει οι άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά να μπορούν να είναι βάσει νόμου μαζί. Να μοιράζονται την αγάπη τους, να μοιράζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία, την ζωή τους. Και να έχουν το δικαίωμα να μεταλαμπαδεύσουν αυτή την αγάπη και την συντροφικότητα, σε οποιοδήποτε πλάσμα.»

Θέση παίρνει και ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας: «Ήρθε η ώρα να τελειώσει η καταδυνάστευση τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την γη. Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει άμεσα το νομοσχέδιο, όπως έχει υποσχεθεί.

Στην Ελλάδα έχει θεσμοθετηθεί από το 20125 το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, όμως δεν είναι δυνατή η από κοινού υιοθεσία παιδιών και η σύναψη πολιτικού γάμου. Η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι νόμιμη σε 26 χώρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ