Φωτίου: Επιμένω στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για τα εργασιακά

«Η ανθρωπιστική κρίση είναι το επαχθές πρόσωπο των Μνημονίων της ανεργίας» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 και πρόσθεσε ότι επιμένει στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εργασιακά θέματα.

«Θέλω να πω ότι αν δεν προχωρήσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης μέσα από την από πάνω ενίσχυση της εργασίας -έχουμε αναπτύξει πάρα πολλές φορές το δικό μας σχέδιο- έχουμε πει στην κατάσταση καταστροφής που υπάρχει ή θα επιδοτηθούν –δηλαδή θα “πέσει” χρήμα από πάνω, από την κυβέρνηση- για θέσεις εργασίας, αλλιώς το 1,5 εκατ. ανέργων από μόνο του διά της μόχλευσης των επενδύσεων αποδείχθηκε επί 5 χρόνια ότι δεν αντιμετωπίζεται» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συμπλήρωσε:

«Εμείς έχουμε ένα συνολικό σχέδιο, κύρια σχέδιο της εργασίας. Όλη η ιστορία της διαπραγμάτευσης ‘κολλάει’ σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή στις εργασιακές σχέσεις. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το χρέος ήταν το όχημα για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Γι’ αυτό και εγώ επιμένω στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα, τα εργασιακά. Δεν είναι η ανθρωπιστική κρίση εκείνο που θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας, αν το αντιμετωπίσουμε, το έχουμε πει εκατό φορές.

Η ανθρωπιστική κρίση είναι το επαχθές πρόσωπο των Μνημονίων της ανεργίας, ‘συνταγή’ που εφαρμόστηκε στη χώρα μας. Ελπίζω η κυβέρνηση μας να μην υπογράψει νέα τέτοια ‘συνταγή’».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ