«Φωτιές» άναψε η συνέντευξη Τσίπρα στη Realnews

«Φωτιές» άναψε η συνέντευξη Τσίπρα στη Realnews

 

«Δεν ξέρουμε πια εάν αυτό το παραλήρημα του κ. Τσίπρα είναι για γέλια ή για κλάματα…», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις χθεσινές ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

 «Χθες ο κ. Τσίπρας καθύβρισε τον Πρωθυπουργό. Σήμερα μας «αποκάλυψε» ότι η κυβέρνηση θα βγει να δανειστεί εξαπατώντας τις διεθνείς αγορές με στημένους μηχανισμούς! Δεν ξέρουμε πια εάν αυτό το παραλήρημα του κ. Τσίπρα είναι για γέλια ή για κλάματα…».

Αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών των κομμάτων

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκλειστική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Realnews στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και μιλά για “προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο οίκο” που θα αποκομίσει σημαντικά κέρδη.

ΠΑΣΟΚ: Επενδύει στην καταστροφή o Tσίπρας

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην εφημερίδα «Real News» έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Ο κ. Τσιπρας υπονομεύει πια ανοιχτά την χώρα του και την προοπτική εξόδου από την κρίση. Είναι ανίκανος να παρουσιάσει προτάσεις, να δώσει προοπτική. Επενδύει στην καταστροφή. Ταυτόχρονα υβρίζει και προκαλεί. Τις αιτίες για τον πανικό του ας τις αναζητήσει στα αδιέξοδα του και στις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις του κόμματός του. Είναι εξοργιστικό ότι για τον μόνο που έχει να πει ένα καλό λόγο είναι ο κ Καραμανλής που έριξε τη χώρα στα βράχια και την οδήγησε στη χρεοκοπία».

Την εκτίμηση ότι το τέλος της δανειακής σύμβασης θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να βγει στις αγορές εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή στον realfm 97,8.

 Ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφερόμενος στην σημερινή συνέντευξη Τσίπρα στη Realnews κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «έλλειμμα αξιοπιστίας».

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ μιλώντας σε εκπομπή του Mega, υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «δεν μπορεί τη μία να κατηγορείς το μνημόνιο, την άλλη να το αναθεωρείς, την άλλη να το αναπροσαρμόζεις…».

To στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Λιάρος σχολίασε ως «ύπουλο χτύπημα» την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Realnews σχετικά με την δήλωση του περί «στημένης εξόδου στις αγορές».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας επεσήμανε πως «ο κ. Τσίπρας με τεράστια ασχετοσύνη και κοντόφθαλμο τρόπο λέει στη συνέντευξή του, ότι τάχα είναι ”στημένη η έξοδος στις αγορές”. Στην ουσία δίνει επιχειρήματα σε όσους κακόπιστους εκ των δανειστών θέλουν να αποτρέψουν την ελευθερία κινήσεων της χώρας που συνεπάγονται οι αγορές». 

 

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας υπονομεύει τη χώρα

 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφημερίδα «Real News», αναφέροντας ότι ο κ. Τσίπρας υπονομεύει πια ανοιχτά τη χώρα του και την προοπτική εξόδου από την κρίση.

 

«Είναι ανίκανος να παρουσιάσει προτάσεις, να δώσει προοπτική. Επενδύει στην καταστροφή. Ταυτόχρονα, υβρίζει και προκαλεί. Τις αιτίες για τον πανικό του ας τις αναζητήσει στα αδιέξοδα του και στις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις του κόμματός του.

 

Είναι εξοργιστικό ότι για το μόνο που έχει να πει ένα καλό λόγο είναι ο κ. Καραμανλής που έριξε τη χώρα στα βράχια και την οδήγησε στη χρεωκοπία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις κυβερνητικές αντιδράσεις από τη συνέντευξη του Τσίπρα στη Realnews

«Οι εντολοδόχοι των δανειστών και καταστροφείς της χώρας μας έχουν ακόμη το θράσος να μιλούν για έξοδο από την κρίση, καθώς και την αυταπάτη ότι μπορούν να πείσουν κανέναν αφελή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Realnews και προσθέτει: « Δυστυχώς για αυτούς οι αφελείς μας τέλειωσαν, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

ΠΗΓΗ: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ